Renault Duster: Care sunt diferențele față de Dacia Duster

Renault Duster, interpretarea franceză a noii generații Dacia Duster, debutează anul viitor pe piețele din America de Sud și Rusia. Prima comparație statică.

Modificările de design sunt minime. În afară de grila modificată și de noua siglă Renault, ce se întrepătrunde acum cu capota în partea superioară, respectiv de ornamentul din plastic de deasupra suportului pentru număr de pe hayon, vopsit în argintiu în loc de negru, cele două vehicule sunt practic identice.

Decizia, desigur, are sens, deoarece Renault va fi vândut pe piețe diferite decât Dacia, astfel că nu a fost nevoie ca grupul francez să opereze modficări costisitoare.

renault-duster (9)

dacia-duster-2

Același lucru este valabil și pentru interior, astfel încât va trebui să verificați cu atenție ambele versiuni ale SUV-ului Duster pentru a observa diferențele. Marile noutăți sunt aeratoarele de aer rectangulare ce înlocuiesc gurile de ventilație rotunde de la Daciei, numărul acestora scăzând, de asemenea, de la cinci la patru. Renault are și un volan nou, dar restul interiorului rămâne neschimbat comparativ cu cel al modelului Dacia, inclusiv sistemul infotainment cu touchscreen de 7 inch (8 inch opțional din 2018).

Și la capitolul motorizări există o singură diferență majoră: un propulsor aspirat de 2 litri cu patru cilindri și 145 CP,, oferit alături de o cutie automată cu convertizor de cuplu, dotări indisponibile în Europa pe Dacia Duster. Restul gamei va include versiunile diesel dCi de 1.5 litri cu 85 CP, 90 CP ș 110 CP, respectiv un motor aspirat de bază cu 115 CP și cilindreea de 1,6 litri, alimentat cu benzină.

renault-duster (2)

renault-duster (6)

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

MotorFest la final – București 2024

Expoziția de motoare a fost organizată de revista MotorXpert, susținută de Groupama și găzduită de București Mall. Bucureștiul, un oraș mereu în mișcare, a fost gazda unei experiențe extraordinare pentru pasionații

Scroll to Top