Renault este mașina oficială a Torţei Olimpice în România

Renault este mașina oficială a Torţei Olimpice în România, adusă în ţara noastră pentru prima dată în istorie direct de la Atena. Torţa Olimpică va ajunge în ţară pe 3 februarie şi va fi apoi transportată de către Renault la Braşov, acolo unde va avea loc Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE), în intervalul 17-22 februarie.

Renault este partener oficial al FOTE, asigurând transportul Torţei Olimpice pe traseul Bucureşti-Braşov şi deplasarea staff-ului festivalului, pe toată perioada desfăşurării competiţiei. Prin acest parteneriat, Renault îşi declară încă o dată suportul acordat valorilor olimpice, concretizat anul trecut prin susţinerea delegaţiei olimpice a României în vederea participării la Jocurile Olimpice de la Londra.

Este pentru prima dată când Torţa Olimpică, unul dintre cele mai importante simboluri ale Jocurilor Olimpice, va sta propriu-zis în România, după ce aceasta a fost în trecere prin ţara noastră, în 1972, în drumul spre Jocurile Olimpice de la München, şi în 1980, în drum spre Moscova.

Flacăra Olimpică va fi aprinsă pe 2 februarie, în cadrul unei ceremonii speciale organizate la Atena, pe Panathenaic Stadium. O zi mai târziu, Flacara Olimpică va ajunge în Bucureşti. De la Aeroportul Otopeni torţa va fi preluată şi escortată de 4 autoturisme Renault, două Renault Laguna şi două Renault Latitude, care o vor purta către Comitetul Olimpic şi Sportiv Român (COSR).

Aici va avea loc, la ora 14:30, „Ceremonia de Aprindere a Torței Olimpice”, protagonista momentului solemn al aprinderii fiind Uca Marinescu, celebra exploratoare care a atins, pe schiuri, cei doi poli ai Pământului, într-un singur an calendaristic (2001). În intervalul 3-10 februarie, Torţa Olimpică va rămâne la Bucureşti, urmând să fie apoi transportată de Renault la Braşov, unde va avea un loc central în cadrul Ceremoniei de Deschidere a FOTE.

Despre parteneriatul cu Renault, Octavian Morariu, Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, a declarat: „În 2012, Renault a fost un partener puternic al COSR, sprijinind participarea delegaţiei României la Jocurile Olimpice de la Londra şi oferind 16 autoturisme ca premiu medaliaţilor noştri. Anul acesta, ne bucurăm să avem din nou susţinerea Renault, de data aceasta pentru Festivalul Olimpic al Tineretului European, Braşov 2013. Este prima dată când se organizează în România un eveniment sportiv de asemenea amploare, de aceea primim cu mare bucurie, ca pe un semn de profundă încredere, sprijinul partenerilor noştri. ”

Thomas Dubruel, Director General Renault Commercial Roumanie, a declarat: „Renault sprijină valorile olimpice pentru că acestea sunt valorile pe care le punem la baza activităţii noastre zilnice. În vară am fost încântaţi să îi sprijinim pe olimpici, iar acum ne bucurăm să susţinem sportivii tineri în drumul lor spre performanţă. «Maşina Campionilor Olimpici» şi «Maşina Torţei Olimpice» sunt două titluri care ne onorează şi care ne provoacă să ne menţinem şi noi pe podium, în tot ce facem.”

Adaugati comentariu