Renault extinde gama de mașini electrice. Ce are în plan?

Renault Masini electrice

Renault își extinde gama de mașini electrice. Vor ajunge acolo noi tipuri de caroserii, până în 2022. Pe listă se află și modele crossover.

Două modele electrice noi își vor face apariția în gama de mașini electrice a constructorului francez. Șeful diviziei de Marketing de la Renault, Emmanuel Bouvier, a făcut reverire la două modele care sunt deja în lucru. Acestea încă nu au nume și nici informații referitoare la tipul de caroserie pe care îl vor aborda nu au fost dezvăluite încă.

Asaltul Renault pe piața vehiculelor cu emisii zero are la bază un plan ambițios. “Obiectivul nostru este să acoperim segmentele A, B și C”, explică Bouvier.

Oficialul francez a anunțat că este vorba despre vehicule rezervate transportului de persoane și nu de vehicule comerciale, așa cum este Kangoo Z.E.. Compania a trimis deja pe șosele cvadriciclul Twizy și Zoe, cu care echipa AutoExpert a străbătut toată țara.

Renault lucrează și la o limuzină electrică, în parteneriat cu Samsung. Sedanul va prelua dimensiunile lui Fluence, dispărut din gamă.

În gama de modele electrice se află deja City K-ZE, un crossover construit în Coreea, dezvăluit în primăvara acestui an, la Salonul Auto de la Shanghai. Deși pentru început, crossover-ul va fi dedicat exclusiv piețelor din Asia, Renault ia în considerare și aducerea acestuia în Europa.

La baza noilor modele vor sta mai multe versiuni ale platformei CMF-EV.

 

Adaugati comentariu