Renault Kardian, gândit pentru a cuceri piețele internaționale

Renault Kardian AutoExpert.ro

Renault Kardian, un SUV compact, modern și cu tehnologie de ultimă oră, ilustrează strategia mărcii pentru piețele non-europene.

Lansarea lui Kardian marchează un alt pas în planul strategic Renaulution, începerea fazei „Renovation“ pe piețele internaționale. Acest model nou-nouț este primul dintr-o gamă completă de vehicule cu accent internațional, ilustrând noua strategie a mărcii Renault pentru piețele non-europene. Dezvoltat în conformitate cu așteptările pieței și în strânsă colaborare cu echipele din țările în care Renault are o prezență de lungă durată și cu echipe la Technocentre, acest model va fi pus în vânzare în America Latină înainte de a ajunge pe alte piețe non-europene.

Absolut modern

Renault Kardian este un vehicul urban compact din segmentul B, cu ADN-ul Renault în centrul designului său, atât în ​​stil, cât și în echipare. Partea frontală prezintă noua identitate stilistică a mărcii, cu logoul „Nouvel’R“ și o nouă semnătură a luminilor.

Absolut modern, Kardian se mândrește cu inovații și caracteristici rezervate de obicei vehiculelor de segment superior – jante de 17 inchi, o consolă înaltă cu selector de viteze „e-shifter“, precum și setări MULTI-SENSE care oferă diferite moduri de condus și opt opțiuni de iluminare ambientală. De asemenea, Renault Kardian este echipat cu șase airbaguri și cu 13 sisteme avansate de asistență a șoferului (ADAS), cum ar fi un sistem de avertizare în privința unghiului mort și unul de camere multi-view.

Platformă nouă

Kardian inaugurează o nouă platformă Renault, care este modulară și extrem de versatilă și va permite dezvoltarea unei game variate de modele pentru o serie de piețe non-europene. La debut, în America de Sud, Kardian va avea un motor turbo de un litru, cu trei cilindri, de 125 CP și 220 Nm, cu injecție directă, cuplat cu o eficientă transmisie automată cu două ambreiaje (EDC).

Mașina are o lungime de 4120 mm, o lățime de 2025 (cu oglinzi), o înălțime de 1596 și un ampatament de 2604.

Kardian va fi produs mai întâi la uzina Curitiba, din Brazilia, apoi la cea Casablanca (SOMACA), Maroc.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top