Renault Kayou ar putea da naștere unui viitor model Dacia

Potrivit IndianAutosBlog.com, cel mai important site cu informații din domeniul auto în India, mașina ascunsă sub ceea ce în cea mai mare parte a lumii s-ar numi o prelată ar fi un Renault Kayou, viitorul model de clasă mică al francezilor destinat piețelor în curs de dezvoltare.

Pentru unele piețe, mașini precum Dacia Sandero sau Logan nu sunt suficient de accesibile, așa că Renault plănuiește modele dezvoltate special pentru nevoile din acele părți ale lumii. Un astfel de model este ceea ce până nu de mult purta numele de cod XBA, un hatchback de clasă mini despre care acum se zvonește că se va numi Renault Kayou.

Chiar dacă inițial modelul va fi destinat exclusiv piețelor în curs de dezvoltare, cum ar fi cea din India, nu e exclus ca la jumătatea ciclului vieții să fie adus și în Europa sub umbrela mărcii Dacia, firește, cu unele modificări. Echivalentul Dacia pentru Renault Kayou s-ar situa, atunci, imediat sub modelul Sandero și ar trebui să coste undeva în jur de 5.000 de euro preț de pornire.

Bazat pe platforma CMF-A, Kayou va folosi un motor de 0,8 litri cu trei cilindri cuplat la o cutie de viteze manuală cu cinci trepte sau una automată. Mașina va fi construită la fabrica Renault Nissan Alliance din Oragadam, Chennai, însă un eventual model Dacia echivalent ar putea fi asamblat, cel mai probabil, la uzina din Maroc.

Renault Kayou urmează să fie prezentat oficial în cursul lunii acesteia (pe 20 mai), ceea ce explică de ce mașina din poze are camuflajul ăsta excesiv – Renault nu vrea să se scurgă informații despre noul model tocmai acum, atât de aproape de lansare.

 

Sursa: indianautosblog.com

Adaugati comentariu