Renault Megane GT, acum și cu motor diesel de 165 CP

Proaspăt încoronat Mașina Anului în România, Renault Megane primește o nouă variantă de vârf diesel, promovată sub sigla cu conotații sportive GT. 

O scurtă analiză a gamei actuale de motorizări oferite în compania compactei franceze scoate la iveală absența unui motor diesel de peste 130 CP, Renault Megane fiind disponibil în doar două variante dCi: 1,5 litri și 110 CP sau 1,6 litri și 130 CP.

Acum, problema nu va mai exista, Megane primind un nou diesel de 165 CP și 380 Nm, care se alătură motorizării turbo pe benzină de 1,6 litri și 205 CP în gama sportivă GT.

Noul diesel păstrează cilindreea de 1,6 litri a versiunii de 130 CP, dar dispune de două turbine, în loc de una – un turbocompresor mic, eficient la turații reduse și unul mai mare, activ în palierul superior de turații. Motorul este bazat pe unitatea de 160 CP, de pe Talisman și Kadjar, revizuită, însă, de Renault Sport pentru performanțe superioare.

Singura transmisie disponibilă este o cutie EDC cu dublu ambreiaj și șase trepte, direcția integrală 4Control fiind, de asemenea, standard. Consumul mediu afișat de noul Renault Megane GT dCi 165 este cifrat la 4,6 l/100 km.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Rimac Technology - BMW

Parteneriat BMW Group – Rimac Technology

Grupul BMW a încheiat un parteneriat „pe termen lung” cu Rimac Technology, divizie independentă a companiei croate care, alături de Porsche, este

Scroll to Top