Renault, nevoit să extindă oprirea temporară a uzinelor sale din Spania

Constructorul auto francez Renault este nevoit să extindă, până la finele anului, perioadele în care activitatea celor trei uzine ale sale din Spania va fi parţial suspendată.
Uzina Renault

Ca mulți alți producători auto, grupul Renault, din care face parte și Dacia, este nevoit să ia măsuri de ajustare a producției din cauza problemelor globale de aprovizionare cu semiconductori.

Potrivit diviziei spaniole a Renault, compania intenţionează să oprească, până la 61 de zile, producţia la uzina de la Palencia, unde sunt asamblate modelele Kadjar şi Megane, şi până la 40 de zile producţia uzinei de la Valladolid, unde este produs crossover-ul Capture. De asemenea, activitatea la uzina de motoare de la Valladolid ar putea fi suspendată până la 17 zile.

În ultimele luni, constructorii de automobile din întreaga lume au fost forţaţi să reducă ritmul producţiei din cauza problemelor în aprovizionare cu semiconductori. Odată cu revenirea cererii de consum, constructorii de automobile trebuie să concureze cu alte industrii mari consumatoare de cipuri, precum calculatoarele personale, smartphone-uri şi obiecte conectate, care captează o mare parte din oferta de semiconductori.

În primăvară, Renault a decis să reducă parţial producţia la uzinele sale din Spania, timp de până la 30 de zile pentru fiecare uzină, în perioada aprilie-iulie iar acum a decis să pună la punct un nou plan pentru ultimele patru luni ale anului în condiţiile în care criza semiconductorilor continuă.

Uzinele Renault din Spania produc autovehicule şi componente mecanice, şi, conform companiei, reprezintă 1,5% din Produsul Intern Brut naţional şi asigură 5% din exporturi.

Decizia celor de la Renault de a încetini producţia în Spania urmează exemplul dat de rivali precum Volkswagen, Toyota şi Stellantis.

– Luca de Meo: Renault va fi cel mai „verde” brand din Europa
– Renault își securizează sursele de baterii pentru viitoarele sale mașini electrice

Adaugati comentariu