Renault Rafale: cel mai mare SUV coupe din gamă

Renault Rafale autoexpert.ro

Francezii se pregătesc să dezvăluie un SUV coupe de clasă medie. Numele său: Renault Rafale.

Deocamdată, totul rămâne învăluit în mister. Sunt doar câteva detalii care trădează aspecte ale viitorului model. Primul – o siluetă publicată de Renault. O poți regăsi în deschiderea articolului. Al doilea – numele. Acum, e oficial.

Îl va chema Renault Rafale. Este un nume cu rădăcini adânci în trecutul Renault. Și mai clar, datează de la începutul secolului XX. Atunci, Renault realiza motoare cu ardere internă atât pentru mașini, cât și pentru trenuri și avioane.

Apropo de avioane, în 1933, Renault achiziționa compania producătoare de avioane Caudron. Astfel, erau puse bazele unei noi companii, numită Caudron – Renault. Fiecare model de avion al noii companii purta numele unui vânt.

Caudron Rafale autoexpert.ro
sursa: pinterest.fr

Ei, bine, C460, lansat în 1934, s-a numit Rafale. De aici și numele viitorului vârf de gamă al mărcii, Renault Rafale. Acesta va avea la bază platforma CMF-CD a Alianței.

Ce este Renault Rafale, de fapt?

 

Conform Renault, va fi un SUV coupe de segment D. Adică de clasă medie. Adică versiunea coupe a lui Espace. Adică fratele mai mare al lui Austral. Asta, ca să fie clară pentru toată lumea încadrarea în gamă.

Legat de motoare, Renault nu precizează decât prezența unui E-Tech. Cred că va fi același sistem de pe Austral, bazat pe benzinarul de 1,2 litri în 3 cilindri. În total, dezvoltă 200 CP. La fel ca și fratele convențional Espace, nu mă aștept să vină cu alte sisteme de propulsie. Cel puțin, nu deocamdată.

Deși alte amănunte nu mai există, mă hazardez să consider că nu va exista o versiune cu 7 locuri. Asta, din cauza liniei plonjate a plafonului, care nu pare ”prietenoasă” cu capetele pasagerilor de pe un eventual al treilea rând. Amintesc aici că Espace are 7 locuri, ultimele două fiind o opțiune gratuită. Deci, îl poți configura astfel fără să plătești în plus.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top