Renault renunță la Formula E în favoarea Nissan

Renault a confirmat că va ieși din Formula E la sfârșitul sezonului 4, în iulie 2018. Francezii își vor concentra resursele pe obiectivele agresive din Formula 1. Locul lui Renault în Formula E va fi luat de partenerul de Alianță, Nissan.

Un partener inaugural în Formula E, Renault e.dams a obținut cel de-al treilea titlu consecutiv la echipe în Montreal, la sfârșitul lunii iulie 2017 și va începe în curând Sezonul 4.

“Am avut un campionat incredibil în primii trei ani în Formula E și așteptăm cu nerăbdare un ultim sezon competitiv, beneficiind de un mediu foarte stabil la Renault e.dams”, a spus Thierry Koskas, director de vânzări și marketing la Groupe Renault EVP. “Ca pionier în EV, am acumulat o cantitate extraordinară de informații referitoare la vehiculele electrice de înaltă performanță și la gestionarea energiei, ceea ce nu poate decât să aducă beneficii în mod direct clienților noștri de modele EV. După sezonul 4, ne vom concentra resursele pe obiectivele noastre agresive din Formula 1 și așteptăm cu nerăbdare să continuăm să obținem beneficii de la cursele motorsport din cadrul Alianței cu Nissan “.

La mijlocul anului 2017, Renault-Nissan-Mitsubishi a format cea mai mare alianță mondială din domeniul automobilelor. Companiile care alcătuiesc Alianța funcționează pe linii unice, concentrându-se pe colaborare și maximizând sinergiile pentru a stimula competitivitatea, menținând identitatea individuală a fiecărei mărci. Acest lucru implică roluri convergente pentru Renault și Nissan în inginerie, producție, logistică, achiziții și resurse umane. Obiectivul Alianței este accelerarea colaborării dintre Renault, Nissan și Mitsubishi Motors în ceea ce privește platformele comune, motoarele electrice și noile tehnologii electrice, autonome și conexe.

Având în vedere competitivitatea nișei de mașini electrice, Renault și Nissan vor lucra împreună pentru a asigura o tranziție lină, punând la dispoziție expertiza și dezvoltarea deja disponibile.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top