Renault Symbioz: Francezii aduc un concept inedit la Frankfurt

Renault va folosi Salonul Auto de la Frankfurt (14-24 septembrie) drept rampă de lansare pentru noul său limbaj de design, ilustrat de un concept inedit.

Francezii nu dau foarte multe detalii referitoare la posibila formă și nici la dimensiunile prototipului, descris drept un exercițiu crucial de stil, menit să reseteze valorile estetice ale brandului. Singurul detaliu cunoscut este numele: Renault Symbioz. Imaginea teaser publicată de Renault pare, însă, să trădeze și segmentul din care va face parte Symbioz, ce pare să îmbrace straiele unui hatchback.

Conceptul pregătit pentru Salonul de la Frankfurt „este influențat de provocările de infrastructură și ecologie care influențează nevoile tuturor în ceea ce privește mobilitatea și moda, fiind o sursă de inspirație pentru viitoarele modele”, se arată în comunicatul de presă Renault. Cu alte cuvinte, Symbioz va beneficia cu siguranță de propulsie 100% electrică și de cele mai avansate sisteme de conducere autonomă.

Tot un prototip, superbul DeZir, a fost cel care, în 2009, a dat startul revoluției stilistice Renault care a continuat cu modelele de serie Clio, Captur, Talisman, Megane IV și conceptele Frendzy, R-Space, TwinRun și Initiale Paris.

Noul prototip nu va fi singur, standul de peste 4.000 mp al mărcii franceze urmând să găzduiască și noua generație a hot-hatch-ului Renault Megane RS, alături de coupe-ul cu tracțiune spate Alpine A110 și de primul pick-up din istoria Renault, Alaskan – bazat pe Nissan Navara.

Adaugati comentariu