Renault Talisman Estate. Noul break de clasă medie al casei franceze

Renault înlocuieşte Laguna şi Latitude cu un singur model. Intitulat Talisman, acesta îmbracă la Frankfurt haine de familist sub forma versiunii break Renault Talisman Estate.


Urmaşul Lagunei break promite spaţiu interior regesc pentru cinci pasageri. Cu un ampatament generos de 2,81 metri, noul Renault Talisman break afişează valori identice cu cele ale sedanului pentru lungime şi lăţime, cotate la 4,86, respectiv 1,87 metri.

Portbagajul este sensibil mai mic, 572 litri versus 608 litri, handicap ce se evaporă, însă, odată cu rabatarea banchetei, operaţiune ce eliberează un spaţiu uriaş de 1.700 litri. Spre comparaţie, vechea Laguna break oferea între 508 şi 1.593 litri. Lungimea maximă a spaţiului de încărcare ajunge la 2,01 metri.

Designul trece dincolo de normele segmentului, Talisman Estate grefând liniile pline de sex-appeal ale superbelor concepte Renault din ultimii ani (DeZir etc.) pe o caroserie în două volume bine delimitate. Standard pe varianta de top, Initiale Paris, se oferă faruril full-LED inedite, cu amprentă luminoasă ce imită forma unui bumerang.

Renault-Talisman-Estate-3

Gama de motorizări va fi identică cu cea anunţată deja pentru versiunea sedan, ceea ce se traduce printr-o paletă de două versiuni turbo pe benzină de 1,6 litri cu 150 sau 200 CP şi trei iteraţii de putere ale aceluiaşi diesel de 1,6 litri, creditate cu 110, 130 şi 160 CP.

Transmisia EDC cu dublu ambreiaj este standard pentru dieselul de top şi opţională pentru celelalte versiuni. Cel puţin iniţial, Renault Talisman nu este disponibil şi cu tracţiune integrală. Renault oferă, totuşi, şasiul 4Control cu direcţie integrală şi amortizoare adaptive, alături de sistemul Multisense ce permite configurarea direcţiei, suspensiei, motorului şi cutiei de viteze în patru trepte – Eco, Comfort, Neutral şi Sport.

Renault-Talisman-Estate-2

La interior, Talisman Estate îşi răsfaţă viitorii proprietari cu noul sistem de infotainment R-Link 2 cu conexiune la internet şi touchscreen în format portrait de 7 inch, head-up-display şi un sistem audio profesional Bose. Scaunele din faţă anatomice îşi răsfaţă pasagerii cu reglaje electrice multiple, inclusiv pentru tetiere şi suportul lombar, funcţii de încălzire, ventilaţie şi masaj.

Renault Talisman, în ambele sale versiuni de caroserie, va ajunge pe piaţă în 2016, producţia noului model urmând să se desfăşoare la uzina de la Douai, Franţa, acolo unde Renault a investit deja peste 420 milioane de euro în retehnologizarea completă a liniilor de asamblare.

Adaugati comentariu