Renault țintește piața chineză printr-un joint-venture cu Geely

Renault

Renault încearcă să își revitalizeze prezența în China, cea mai mare piață auto din lume, prin crearea unui joint-venture cu grupul Geely.

Oficialii Renault, grup din care face parte și Dacia, au confirmat astăzi semnarea unui parteneriat cu chinezii de la Geely. Conform înțelegerii, noul joint-venture va produce și comercializa în China și Coreea de Sud mașini hibride sub marca Renault.

„Cooperarea, axată pe China și Coreea de Sud ca piețe principale inițiale, va permite Renault Group și Geely Holding să colaboreze în domenoiul resurselor și tehnologiilor. Accentul va fi pus pe vehiculele hibride destinate piețelor în creștere rapidă din Asia”, au menționat oficialii francezi.

În timp ce în China vehiculele produse de joint-venture în uzinele Geely vor purta marca Renault, în Coreea de Sud vor fi comercializate vehicule care au la bază platformele Lynk & Co, divizie a Geely Holding.

Conform noii înțelegeri, Renault și Geely au în vedere, pentru viitor, și dezvoltarea de mașini 100% electrice. Jurnaliștii Reuters susțin că afacerea va fi modelată după tiparul deja existent din 2019 între Geely și grupul Daimler în urma căruia vor fi asamblate în China modele electrice bazate pe platforme Geely dar comercializate sub marca smart. Totuși, cele două colaborări (Daimler – Geely și Renault – Geely) vor fi gestionate complet separat.

Colaborarea cu Geely pentru piețele din Asia este foarte importantă pentru francezi. Grupul s-a retras în 2020 dintr-un joint-venture similar cu grupul Dongfeng și a pierdut o mare parte din influența sa pe piața chineză.

Este important de menționat că sursele Reuters arată că Nissan, partener în Alianța Renault – Nissan, nu a fost informat despre noul joint-venture. Doi lideri ai conducerii Nissan au declarat pentru Reuters că nu știu despre negocierile dintre francezi și chinezi. Totuși, conform acestora, Nissan ar putea obține beneficii dacă înțelegerea va permite mărcii japoneze să intre în lanțurile de aprovizionare ale Geely.

– Noi detalii din planurile Renault: zece noi modele electrice, standardizarea bateriilor, un motor electric compact

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Renault Trafic E-Tech Electric AutoExpert.ro

Test drive Renault Trafic E-Tech Electric

Renault își electrifică toată gama de vehicule comerciale. Ultimul pas al procesului se numește Trafic E-Tech Electric. L-am testat în Bordeaux, și

Scroll to Top