Reportaj: Carburantul, dincolo de preț. Când ai plecat ultima oară dintr-o benzinărie zâmbind?

Benzinărie OMV

Un supercamion, pe care îl vezi de pe orice bandă de mers, un pilot de raliuri care zâmbește mereu și gesticulează în timp ce discută cu alți șoferi sunt “semnele” distinctive ale Caravanei OMV Maxx Motion 100plus, care toamna aceasta va ajunge în principalele orașe din țară și care le va oferi conducătorilor auto o experiență inedită!

Liana Anton

Până pe 27 octombrie, șoferii români vor avea ocazia să îmbine utilul cu plăcutul chiar la pompă: piloții echipei Napoca Rally Academy și specialiștii OMV le dau întâlnire în stații și îi vor provoca să se gândească mai mult la “relația” dintre ei și mașinile pe care le conduc, în condițiile în care este demonstrat că petrecem peste 200 de ore în trafic anual.

Benzinărie OMV (2)

Specialistii atrag atentia asupra impactului carburantului asupra motorului, pornind de la concluziile unui experiment facut de cercetatorii Universitatii Tehnice din Cluj-Napoca. Profesorii clujeni au scos in evidenta faptul ca “benzina de performanta OMV Maxx Motion 100plus reduce cu 93% cantitatea de sedimente depuse pe supapele de admisie, in timp ce utilizarea alternativa a celor doua tipuri de carburant, cel obișnuit și MaxxMotion 100plus, le reduce cu 52% fata de o utilizare a motorului doar cu un carburant neaditivat”.

Simone Tempestini, printre pilotii pe care ii poti intalni in Caravana

Saptamana aceasta, cel care a deschis seria discutiilor despre benzina de performanta si efectele pozitive pe care le are asupra motorului, chiar in Bucuresti, a fost campionul Simone Tempestini. Noi i-am acceptat invitatia de a urca in truck-ul Caravanei OMV Maxx Motion 100plus, unde, la loc de cinste, sta un motor – primul lucru pe care il observi odata ce urci scarile. Am avut astfel ocazia sa vad cum arata un motor si cum sunt pozitionate piesele acestuia, mecanismul lor de functionare. Mai apoi, am putut vedea si supapele de admisie, expuse in camion, pe care se pot observa depunerile de sedimente despre care au mentionat specialistii clujeni in studiu.

Benzinărie OMV (4)

Cum poti prelungi durata de viata a motorului?

La aceasta intrebare, tot pilotii si specialisti OMV au raspunsul. In camionul Caravanei, poti vedea, intr-o prezentare digitala, modul in care este afectat motorul masinii de depunerile de calamina, dar si ce alte beneficii are benzina Maxx Motion 100plus. Potrivit cercetatorilor clujeni, „depunerile de carbon pe supapele de admisie se dezvolta in cazul unor arderi incomplete, care sunt provocate de carburantul neaditivat. In plus, din cauza acestora, raportul de admisie dintre aer si carburant in motor se poate deteriora, ceea ce poate conduce la scaderea performantelor masinii. Tocmai de aceea, carburantul OMV MaxxMotion 100plus are o eficienta crescuta si asigura functionarea optima a motorului, demonstrand astfel o contributie importanta la prelungirea duratei de viata a motorului.”

Benzinărie OMV (3)“Odata ce ai inteles beneficiile OMV MaxxMotion100, nu ai cum sa folosesti alt tip de carburant!”, mi-a marturisit Simone Tempestini, pilotul opteaza care pentru benzina de performanta OMV Maxx Motion 100plus atat in viata de zi cu zi, cat si in cadrul competitiilor sportive nationale si internationale la care participa.

L-am intrebat pe Simone Tempestini si despre diferenta de pret dintre un produs Premium si unul mai slab calitativ. Raspunsul a fost categoric: “Per ansamblu, 15-20 lei economisiti la un plin pot fi amortizati printr-un consum redus de benzina al masinii, lucru testat de cercetatorii Universitatii Tehnice din Cluj. Folosind un carburant de performanta, iti recuperezi aproape toata investitia”.

Experienta virtuala, in Caravana OMV Maxx Motion 100plus

OMV le-a pregatit soferilor care vor lua parte la Caravana si o experienta virtuala, care arata modul in care aditivul carburantului MaxxMotion100 plus lucreaza, astfel incat pana si depunerile deja existente sa fie „curatate”. Iar la final, dupa ce specialistii ti-au prezentat toate detaliile, iti poti testa cunostintele nou capatate cu ajutorul unei aplicatii dedicate. Poti fi rasplatit cu premii instant, asa ca merita sa iti incerci norocul!

Așadar, dacă întâlnești Caravana OMV MaxxMotion 100plus în stațiile OMV, îți recomandăm călduros să faci un tur. Cu siguranță vei pleca de acolo cu o mulțime de informații noi și extrem de utile.

Benzinărie OMV (5)

 

 

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top