Restomod: Singer Turbo este un tribut adus modelului Porsche 930

Compania californiană Singer a prezentat cel mai nou proiect pentru un restomod Porsche inspirat de clasicul 911 Turbo.

Numit oficial Porsche 911 Reimagined by Singer Turbo Study, acesta este al patrulea model prezentat de compania americană din California. Va fi construti folosind șasiul generației 964, iar prototipul din imagini va fi modelul de bază pe care vor fi bazate modelele comandate de către clienții firmei.

Singer Porsche 911 Turbo

Prototipul Singer Turbo folosește o caroserie din fibră de carbon, finisată în nuanța Wolf Blue, iar designul este inspirat direct de celebrul model Porsche 930, prima generație Turbo, construită între 1975 și 1989.

Singer a aplicat, însă, o serie de modificări subtile înglobând luminile de ceață în spoiler, iar oglinzile retrovizoare au un design mai aerodinamic. Protecțiile laterale pentru aripa spate au fost înlocuite cu prize de aer. Au fost păstrate aripile spate evazate și eleronul supradimensionat.

La interior, Singer a păstrat tușa retro, dar a pus accent pe lux și latura practică. Interiorul este finisat într-o nuanță deschisă numită Malibu Sand cu inserții din lemn. Volanul și pedalele au fost reinterpretate, iar în consola centrală există un loc special pentru telefonul mobil.

Motorul din spate este nou, dar bazat pe soluția clasică boxer cu șase cilindri folosită de Porsche. Motorul twin-turbo de 3.8 litri produce 450 CP. Este pentru prima dată când Singer folosește un propulsor supraalimentat pentru mașinile sale.

Compania americană spune că are deja mai mult de 70 de comenzi pentru noul său model restomod.

Via Singer Vehicle Design

Adaugati comentariu