Restricții de trafic cu ocazia Bucharest International Half Marathon

Asociația Bucharest Running Club informează că în data de 19 mai 2013 se va organiza cea de-a doua ediție a Petrom Bucharest International Half Marathon, cu punctul de Start/ Finish în Piața Constituției. În acest sens, în ziua respectivă vor exista restricții de trafic.

Traficul va fi închis duminică, 19 mai, între orele 06:30 – 14:30 în rondul Pieței Constituției și pe următorul traseu: Piața Constituției, Bd. Libertății, întoarcere la Piața Coșbuc, Bd. Libertății, dreapta pe Bd. Unirii spre magazinul Unirea, intersectarea cu Bd. Brătianu, continuare pe Bd. Unirii până la Piața Alba Iulia, Bd. Burebista, întoarcere în Piața Alba Iulia, continuare pe Bd. Decebal până la Piața Muncii, înainte pe Bd. Basarabia până la intersecția cu Bd. Chișinău, întoarcere pe Bd. Basarabia până la Stadionul Național și înconjurarea Stadionului Național – National Arena, revenire pe Bd. Basarabia, Piața Muncii, continuare pe Bd. Decebal spre Piața Alba Iulia, continuare pe Bd. Unirii până la Piața Unirii, intersectarea cu Bd. Brătianu, continuare pe Bd. Unirii până la Piața Constituției, dreapta pe Bd. Libertății, dreapta pe Bd. Națiunile Unite, până la Bd.Brătianu, întoarcere spre Splaiul Independenței până la Calea Victoriei, întoarcere pe Calea Victoriei până la Teatrul Odeon/Palatul Telefoanelor, întoarcere cu coborâre pe Calea Victoriei până la Splaiul Independenței, dreapta pe malul Dâmboviței până la Podul Știrbei, stânga – traversarea podului spre Bd. Eroilor, stânga pe Splaiul Independenței până la Bd. Libertății, cu deplasare dreapta pe Bd. Libertății până în Piața Constituției.

Cursa Populară va avea loc pe străzile care înconjoară Palatul Parlamentului, între orele 09:30 – 11:00, în data de 19 mai. Totodată, Cursa Copiilor va avea loc pe Bd. Libertății între 12:30 și 13:30, în data de 19 mai. Următoarele instituții, datorită amplasării în zona de circuit a maratonului nu vor avea cale de acces duminică, 19 mai în intervalul orar 06:30 – 14:30: SRI, SPP, Palatul Parlamentului (accesul la aceste instituții se poate face doar prin zona 13 Septembrie, Uranus), MAPN, Facultatea de Medicină Veterinară, Institutul Cantacuzino, Hotel Marriott, Hotel Ibis.

De asemenea, în intervalul orar mai sus menționat, liniile de troleibuz care traversează Podul Eroilor și Calea Victoriei la intersecția cu Regina Elisabeta vor fi oprite. Semi-maratonul Internaţional Bucureşti este organizat în colaborare cu Primaria Generală a Municipiului București, Ministerului Tineretului şi Sportului, Comitetul Olimpic și Sportiv Român, Federația Română de Atletism. Competiția este acreditată internațional, înscrisă în lista oficială a maratoanelor lumii și afiliată AIMS (Asociaţia Internaţională a Maratoanelor Stradale).

Ediția 2012 a Petrom Bucharest International Half Marathon a reunit 3000 de participanți; au fost oferite 50 de premii în bani, în valoare totală de 15.000 de euro precum şi sute de premii în produse oferite de sponsorii şi partenerii evenimentului; au vizitat Bucureștiul câteva sute de turiști straini, sportivi amatori din 29 de țări participanți la semi maraton; pentru organizare au muncit 200 de voluntari.
O hartă a traseului poate fi vizionată aici http://www.bucuresti21km.ro/traseu/.

Adaugati comentariu