O reuniune emoţionantă, marca Ţiriac Collection

O reuniune de familie emoționantă a fost pusă în scenă de Ţiriac Collection, galeria închinată zeului automobil de omul de afaceri şi fosta glorie a tenisului Ion Ţiriac. Un superb Mercedes-Benz 190 SL AutoArt la scara 1:18 şi-a întâlnit muza la scara 1:1.

Pasiunea lui Ion Ţiriac pentru maşini şi, mai ales, pentru Mercedes-Benz, a debutat în 1969, atunci când, cu banii câştigaţi din turneele de grand slam, şi-a achiziţionat primul său automobil, iconicul coupe 280S.

Fiecare maşină are o poveste aparte, în spatele modelelor prezente în galerie aflându-se istorii fascinante sau foşti proprietari celebri. Aşa cum este şi cazul fascinantului roadster 190 SL, care a marcat recent aniversarea cu numărul 60. Condus de nume sonore precum Frank Sinatra, Alfred Hitchcock sau, mai aproape de zilele noastre, de Patrick Dempsey, iconicul model de lux a văzut lumina zilei în 1954, la Salonul Auto de la New York. Făurit în 1956 şi complet restaurat în 2012, exemplarul deţinut de Ion Ţiriac se laudă cu un kilometraj modest de 60.729 km şi afişează combinaţia cromatică tipică şi, totodată, ideală vremurilor: exterior argintiu, interior roşu.

190-SL-Tiriac-Collection-Mercedesblog.com-4

Dacă în “tinereţe”, Mercedes 190 SL costa 16.500 DM sau 3.998 dolari americani, în varianta cu plafon textil, respectiv 17.650 DM sau 4.925 dolari în versiunea cu plafon rigid, în prezent un model bine conservat va scoate din buzunarele colecţionarilor avizi de frumos sume ceva mai rubensiene, de ordinul sutelor de mii de dolari.

AUTOart și Automodels.ro s-au gândit, totuşi, şi la colecţionarii mai puţin norocoşi… în afaceri, pregătind o alternativă ceva mai accesibilă. E adevărat şi mult mai mică, fiind, bineînţeles, vorba de o replică die-cast, cu o colecţie completă de elemente mobile.

CITIȚI CONTINUAREA ARTICOLULUI PE MERCEDESBLOG.RO

Adaugati comentariu