Reutilizări ale anvelopelor uzate

Cauciucul  reprezintă o serie de polimeri elastici din gumă. Acesta poate fi de origine naturală sau sintetică obținut din izopren, acesta din urmă fiind o formă omogenă și mai puțin costisitoare decât cele ale cauciucului natural. Utilizarea principală a cauciucului sintetic este pentru fabricarea anvelopelor, sau ca înlocuitor al cauciucului natural care se obține din latexul de rășină produs de arborele de cauciuc. Între 65% și 70% din producția totală de cauciuc este folosită ca materie primă pentru producerea anvelopelor de mașini.

Ce facem când anvelopele se tocesc și nu mai pot fi folosite? Ei bine, nimic nu se pierde, totul se transformă! Acest lucru este valabil și în cazul anvelopelor uzate. Cu puțină imaginație, puteți transforma anvelopele uzate în obiecte folositoare pentru casă, grădină sau pentru cei mici.

Iată o canapea originală realizată din anvelope folosite, numai bună de pus în gradină.

8e8396951446aa47cdc74e68670e0aa2--old-tires-car-tyres

Decorațiuni pentru grădină. 

3a06e88113a7285fdcf81c3f7e9010d4--recycle-tires-recycling-tires-ideas

Vezi pe MissAuto ce poti face din anvelopele uzate

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

MotorFest la final – București 2024

Expoziția de motoare a fost organizată de revista MotorXpert, susținută de Groupama și găzduită de București Mall. Bucureștiul, un oraș mereu în mișcare, a fost gazda unei experiențe extraordinare pentru pasionații

Scroll to Top