Revista Auto Expert nr. 241, mar. 2023

Coperta 4-1_revista Auto Expert nr. 241 martie 2023

În numărul din martie, Auto Expert nr. 241, am pus câte ceva pentru toată lumea. De la sportivi la off-roaderi, de la petrolheads la ecologiști, fiecare găsește fix ce poftește… și chiar un pic mai mult.

Fiind pacifiști din fire, și dorindu-ne armonie în sânul familiei extinse Auto Expert, i-am împăcat pe toți. Iubitorii de frumos se vor delecta cu testul extins cu Peugeot 408, realizat cu ocazia lansării naționale. Și nu, nu te gândi că ai citit peste tot despre el. Nu, nene, la noi nu e ca la ei! Aici e și pe proză, și pe matematică, deci ar fi păcat să-l ratezi.

Peugeot 408 GT Revista Auto Expert nr. 241, feb. 2023

Iar dacă îți place Opel și vrei să afli cum va arăta viitorul Crossland, avem desene și detalii tehnice pe care nu le-ai văzut nicăieri în România.

”Un praf” de panică

Știu, te-ai impacientat că deja am epuizat două subiecte și nimic despre Dacia. Descrețește-ți fruntea, pentru că Jogger Hybrid și-a dezvăluit toate secretele pe parcursul a… 7 pagini!

Dacia Jogger Hybrid autoexpert.ro

Apoi, ca să te scuturăm bine, te aruncăm direct într-o electrică configurată la 193.000 euro. BMW i7 arată ca Darth Vader, dar se comportă ca Usain Bolt alergând suta de metri cu palatul Buckingham în spate. Adică fabulos, ca să n-ai motive de răstălmăcit cuvinte. :))

BMW i7 Auto Expert nr. 241

Mno, dacă am zis de BMW, trebuia să alăturăm și un Mercedes-Benz. Nu la fel de spectaculos, dar nici la fel de scump. Clasa T este cel mai luxos van mic al mărcii, deci poate te interesează cât Mercedes se află într-un vehicul comercial.
Mercedes-Benz Clasa T Auto Expert nr. 241

Și acum e-acum. Am ajuns la Mitsubishi ASX. Ce-o să gândești? Nu spune cu voce tare, că știm și noi. Dar sunt și unele diferențe, pe care le-am descoperit conducând-o în Spania.

Mitsubishi ASX

Stai, stai. SUV am avut, sedan de lux da, van – checked, break clar… ce-a mai rămas? Da, off-roader, sport, de curse… Continuăm, deci, cu subiectele din Revista Auto Expert nr. 241.

Auto Expert nr. 241 – subiecte ”grele”

Wrangler. Jeep Wrangler. Și nu de orice fel, ci FIX hibridul plug-in 4xe, pe care l-am băgat în noroi ca să verificăm dacă sistemul PHEV a înlocuit cizmele de cauciuc cu unele din piele cu tocuri.

Din noroi pe serpentine. Am turnat sos salsa pe tortilla (nu invers!), folosindu-ne de ustensila corectă. Cupra Formentor VZ e atât de complex, încât l-am luat la puricat într-un test cu măsurători complete, statice și dinamice.

Și acum, de pe serpentine direct pe circuit! Avem o pereche de zile mari. Un rebel și un posedat. Toyota GR Yaris și fratele său de curse, Rally Cup.

Toyota GR Yaris Rally Cup Revista Auto Expert nr. 241, feb. 2023

Ok. Am trecut de pe autostradă în noroi, de pe serpentine pe circuit. Despre ce să mai discutăm? Da, știu! Despre a șaptea generație a Hondei Accord. Aia frumoasă, pe care o iubim cu toții. La rubrica Second Hand, am scris despre cum se comportă, cât de spațioasă și comodă e și despre rechemările în service. În final, o să știi exact ce versiune să-ți alegi, dacă vrei una second hand. La Oferta lunii am scris despre cea mai ieftină mașină nouă din România. Ia să vedem, știi care e?

Kia Niro Hybrid, PHEV, EV Revista Auto Expert nr. 241, feb. 2023

Urma scapă turma

Până te gândești tu, îți fac o destăinuire: am lăsat la sfârșit cele mai spectaculoase articole! Am testat comparativ toate cele trei versiuni Kia Niro: hibridă, PHEV și EV. Am măsurat consumurile, dimensiunile interioare, am verificat stabilitatea și confortul suspensiei. TOT. Și apoi, folosindu-ne de costurile de service oferite de Kia Romauto, am calculat costurile totale pentru toate propulsiile din clasa compactă. Deci: e mai ieftin să cumperi și să deții în România un diesel, o benzinară, un full-hybrid, un PHEV sau o electrică? Gata, ai avut timp. Deci, care e cea mai ieftină mașină nouă din România? :))

Sumar Auto Expert nr. 241

Ei, nu-i bai dacă nu știi. Am scris noi în revistă. Și am mai făcut ceva, un interviu cu Ștefan Mandachi. Și am scris despre vânzările din România. Și am pregătit încă niște mici surprize în nr. 241, din martie. Și gata!

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top