Revista Auto Expert nr. 242, apr. 2023

Coperta Auto Expert nr. 242 aprilie 2023

Lume, lume! Știm că ai trăit toată luna cu gândul la clipa asta! Ei bine, a sosit momentul să te năpustești asupra chioșcului de presă! A apărut noua ediție a revistei!  Ești gata pentru Auto Expert nr. 242, apr. 2023?

Bine, el a apărut de vreo săptămână, dar încă te așteaptă, deci e păcat să-l ratezi. Ca de obicei, l-am înzestrat cu subiecte diverse pentru toți cititorii, indiferent de preferințe.

Am pus laolaltă și electric, și diesel, și benzină și hibrid. Și ce subiecte am abordat!

Auto Expert nr. 242 – supercarul

La loc de cinste, mărețul Audi RS 6. Un Cover Story cu cel mai charismatic break de clasă mare de pe piață. Opt (!) pagini de impresii, măsurători, tur de circuit și tehnică, cu text, casete, fotografii și scheme elocvente legate de familistul care bagă frica-n vecini. Nu-ți spun decât că articolul se cheamă ”Tic, tic, tic, BUM!”. De-aici încolo te las pe tine să-i descoperi esența și amănuntele.

Auto Expert nr. 242 Audi RS 6 Avant

Apoi, la rubrica ”Proiecte secrete”  a ediției 242, am atacat viitoarea generație Peugeot 3008. În purul stil Peugeot, SUV-ul compact o să șocheze. În primul rând, datorită formei noi a casoseriei. Apoi, pentru că o să se detașeze mai mult de 5008, pentru că… Ei bine, o să vezi de ce, citind articolul.

Auto Expert nr. 242 Peugeot 3008

Am testat Toyota bZ4X. Apropo, ce e cu numele ăsta? Cât consumă? Cum se simte? Îți explică Dragoș, de-a fir a păr, în șase pagini.

Bilanț parțial

Bun! Am bifat benzina, electricitatea și am aruncat un ochi în viitor. Ce-a mai rămas? A, da. Un ghid de achiziție.

Așa că am luat gama 90 de la Volvo și am scos-o la plimbare până la Ursa Mică Glamping Resort, unde peisajul în această perioadă a anului e mai suedez decât oriunde în România. Ne-am ”rotit” în spatele celor trei volane până ne-am edificat complet. Apoi, seara, cu hârtii pe care am notat impresii subiective, date tehnice și măsurători, am dezbătut problematica împreună cu Dragoș și Dan, colegii mei, însoțiți de câte-o sticlă de bere. A ieșit un ghid de achiziție de toată frumusețea, pe care ar fi păcat să nu-l citești. O să știi ce să alegi între diesel și plug-in hybrid, între sedan, crossover și SUV.

Volvo Seria 90 autoexpert.ro

Acum, că ne-am aprins, ne răcorim cu un material despre Renault Espace. Am fost la Paris, unde am văzut viitoarea generație. Ocazie cu care am povestit și despre fostele. Adică despre alea care au făcut istorie.

Offroader pe bani puțini

Revenind pe meleaguri mioritice, am vrut să verificăm un mit. Poate SsangYong Rexton să constituie o alternativă pentru Jeep, Toyota, Land Rover sau Mercedes-Benz G? N-o să-ți divulg răspunsul. O să-ți las plăcerea de a-l descoperi singur în nr. 242 al revistei. Îți zic doar că am pus un tabel comparativ cu valorile unghiurile de trecere, ale gărzilor la sol și ale diametrelor de bracaj ale off-roaderelor, și s-ar putea să ai surprize!

Auto Expert nr. 242 SsangYong Rexton

Apoi am mers pe șoselele din țară cu Nissan Ariya. De văzut, vezi cum arată. E un fel de OZN pe roți. De simțit, îți spunem noi cum se simte: ca un OZN pe roți. Și-ți mai spunem că, în testul urban, la peste 15°C, a cosnumat 14 kWh/100 km! Bine, îți spunem o mulțime de lucruri, dar în articol.

Auto Expert nr. 242 Nissan Ariya

La rubrica Plusuri și Minusuri, am luat la puricat un model special. Volkswagen Caddy, în proapsăt apăruta versiune Dark Label, a căzut în mâna noastră și nu l-am iertat! În plus, am filmat și un clip scurt, pe care poți să-l urmărești pe pagina noastră de facebook.

Diesel mare în era electrificării

Ei, acum urmează un subiect drag mie. Mazda CX-60 a primit o frumusețe de propulsor diesel, de 3,3 l! L-am condus prin Spania. Apoi, l-am intervievat pe inginerul șef care a dezvoltat motorul său, Daisuke Shimo. A ieșit un material la care țin foarte mult, și pe care n-ai cum să regreți că l-ai citit! Tot acolo am publicat o casetă cu tehnica extrem de complexă adoptată de noul motor și una cu Mazda CX-5, împrospătată pentru 2023.

Mazda CX-60 3.3 D

Expertul din tine freamătă. Se simte de la o poștă, deci să nu-l mai lăsăm să aștepte. La rubrica pe care i-am dedicat-o, am publicat un test comparativ cu compresoare de umflat anvelopele. Compresoare de la 73 la 630 de lei, puse să lucreze umăr la umăr. Care umflă mai repede? Care e mai silențios? Care merge fără cablu? Afli citind articolul.

Piața auto la control

În sfârșit, trei articole scurte și la obiect. La Second Hand, îți spun ce ”bube” și ce virtuți are Fiat Panda II. Apoi, la Oferta lunii, îți propun să descoperi ce oferă cel mai ieftin Peugeot 408. În sfârșit, la Vânzări analizăm piața auto în luna februarie.

Tragem linie și ne uităm încântați la ce-a ieșit! Credem că numărul din aprilie o să te captiveze. Iar, dacă tu ești fericit, și noi suntem! Lectură plăcută!

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top