Revista AutoExpert nr. 254, mai-iunie 2024

AutoExpert nr 254

Lume, lume! A apărut numărul 254 al revistei AutoExpert. Îl găsești la galantare și te invit să consumi cu încredere informațiile pe care le cuprinde. Mai exact, iată ce subiecte îți oferă!

Am început în forță, cu un material amplu, dedicat concursului Best Electric Car. Am descris pe scurt cele șapte finaliste, le-am trecut în revistă atuurile și punctele slabe și am creat o poveste ușor de citit, în care metaforele, faptele și cifrele se împletesc firesc.

Best Electric Car AutoExpert

 

Bosch Car Service, despre problemele service-urilor

Apoi, am dedicat un material separat vizitei noastre la Bosch Car Service. În incinta service-ului Enache Best Service Auto, din Câmpina, am purtat o discuție cu specialiștii companiei despre servisarea modelelor auto electrice de către service-uri partenere. Acest concept, deși este implementat deja în toată Europa Centrală și de Vest, începând cu Ungaria, nu poate fi, deocamdată, implementat și în România din cauza unei „zone gri“. O discuție interesantă care îți va releva problemele legislative cu care se confruntă service-urile de EV-uri în România.

Bosch Car Service AutoExpert

Articole și interviuri în nr. 254

Apoi, colegul Vlad îți povestește despre noul Nissan Qashqai, după ce a fost prezent la prezentarea faceliftului. Iar eu am luat un interviu reprezentanților Nissan, într-o sesiune online organizată de companie cu ocazia înnoirii Qashqaiului. Întrebări directe, răspunsuri pe măsură, fără ocolișuri, fără rezerve.

Nissan Qashqai AuoExpert

Și, dacă tot suntem la capitolul ăsta, îți povestesc cum a fost la prezentarea noii generații VW California și ce aduce nou modelul. Iar pentru a fructifica la maximum deplasarea la Berlin, i-am intervievat pe doi dintre cei mai de seamă reprezentanți ai companiei.

Volkswagen California AutoExpert.ro

CEO-ul Carsten Intra mi-a povestit despre California, despre piața van-urilor electrice, despre așteptările pe care le are legat de vânzări, despre conducerea autonomă și despre sustenabilitate. Apropo, știai că Volkswagen Comerciale va introduce sisteme de conducere autonomă pe modelele pe care le produce?

Carsten Intra AutoExpert interviu

Următorul pe listă a fost designerul-șef, Albert Kiezinger. Este o personalitate extrem de importantă, care nu numai că a „dirijat” proiectarea multor modele ale companiei, printre care și a actualei generații California, dar a fost inclusiv parte din echipa de designeri a lui Bugatti Veyron. Ți-am captat atenția?

Albert Kirzinger AutoExpert interviu

Dacă da, trec mai departe la Renault Symbioz, pe care l-am văzut pe viu, în care m-am urcat și despre care îți spun totul în revistă. Pe cine atacă, unde se plasează în gama francezilor și cum se simte „pe viu”.

Renault Symbioz AutoExpert.ro

Trec la un spectacol iberic cu arome teutone, creat de noile Cupra Leon și Formentor. Le-am văzut pe viu și le-am dedicat un material cuprinzător în care îți povestesc despre toate noutățile pe care le aduce faceliftul, inclusiv despre noul motor de 333 CP al versiunii VZ.

Cupra AutoExpert

Fiat lux!

Rămânem pe ritmuri latine, cu un viitor model Fiat. Cum îți sună Giga Panda? Spectaculos, desigur! Colegii de la Quattroruote au văzut modelul în carne și oase „din greșeală” și ne-au povestit despre ceea ce cred că va ascunde la interior și sub capotă. Apoi, l-au intervievat și pe CEO-ul Fiat, Olivier Francois, care le-a povestit câte ceva despre viitorul model. Totul, la rubrica Proiecte secrete.

Fiat Giga Panda AutoExpert

Te-ai panicat… deja am ajuns la pagina 39 a numărului 254 și nu avem niciun test. Stai liniștit, n-am uitat de teste, și începem în forță, cu Nissan Ariya e-4ORCE, de 394 CP. Un model atât de delicat, de primitor, de confortabil, s-a transformat într-un monstru. Cum se pupă cele două fețe antagoniste? Afli din revistă!

Nissan Ariya AutoExpert nr 254

Apoi, nu credeai cumva că am ratat testul cu Dacia Duster? Nici vorbă, și nu numai că am condus și mild hybridul, și full hybridul, și tracțiunea față și pe cea integrală, dar îți povestesc și pe care ar trebui să-l alegi.

Noua Dacia Duster model 2024 AutoExpert nr 254

Un Mini de 300 de cai pare prea frumos ca să fie adevărat. Și totuși, când pe el scrie John Cooper Works, totul e posibil! Sigur, mai sunt câteva detalii de dat: are 1735 kg și 4,44 m lungime. Ai ghicit, e un Countryman cum n-a mai existat altul în istorie! Îți povestesc totul despre el în revistă, iar tu poți să-l configurezi aici.

Mini JCW AutoExpert nr. 254

Dincolo de convențional

Apoi, un articol atipic la rubrica Ea și el, în care un Opel Corsa facelift încearcă succesiv să intre în grațiile unei domnișoare și ale unui domn, etalându-și atuurile. Însă, în adâncul poveștii vei găsi informații clare despre consumuri, spațiu interior, dotări și ținută de drum.

Opel Corsa - Ea și el - AutoExpert nr 254

Gata cu mașinile pe de-a-ntregul, trecem la cele mai iubite subansambluri ale acestora, sistemele multimedia. Și, mai precis, la inteligența artificială, care a pătruns în lumea auto, în premieră, pe modelele DS. Am testat-o, comparând-o cu cele mai bune sisteme din industrie, iDrive și MBUX, și am introdus în luptă și asistentul vocal Alexa, prezent pe o mulțime de modele actuale. Cum le-a făcut față ChatGPT celor trei? Vezi în articolul din nr. 254!

ChatGPT AutoExpert nr. 254

Cele mai economice mașini – în nr. 254

Sigur că am lăsat ce-i mai spectaculos spre final! Care sunt cele mai economie modele pe care le-am testat? Le-am împărțit pe toate în cinci categori: benzină, diesel, full hybrid, plug-in hybrid și GPL. Apoi, am centralizat rezultatele, ca tu să poți asimila informația în cel mai simplu mod. 125 de mașini sunt în cele cinci categorii pe care ți le-am pregătit. Bucură-te de ele!

Honda Jazz autoexpert nr. 254

Sigur că mai avem și alte articole. La Second-hand îți spun despre punctele tari și despre problemele Toyotei Auris. La Oferta lunii îți explic ce îți oferă o Skoda Superb de 33.971 euro. Apoi, avem știri, editorial și tot ce mai trebuie pentru a definitiva o revistă interesantă.

 

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top