Revizia de primăvara la mașină

Dacă toamna ne pregătim mașinile cu anvelopele adecvate, cu lichid de spălat parbrizul rezistent la temperaturi negative și ne “cazăm” lopata în portbagaj, primăvara la masina este bine să facem alte operațiuni.

Toată lumea știe că primăvara schimbăm anvelopele de iarnă cu cele de vară și… cam atât. Doar că NU este doar atât. Uneori nici măcar o citire a instrucțiunilor de utilizare a autoturismului nu este suficientă. Unele operațiuni este bine să fie făcute preventiv pentru că urmează perioada de vacanțe, concedii, plimbări mai lungi cu mașina etc.

Dacă este să începem, în primul rând scăpați de lopata de zăpadă din portbagaj, ocazie cu care veți descoperi și lanțurile (dacă aveți) și pe care, de asemenea, le veți muta pe balcon în vociferările familiei. Totodată puteți să vă debarasați și de spray-ul de dezghețat încuietorile (cel despre care se spune să NU îl puneți în portbagaj) și, desigur, de mănușile groase. Brusc veți avea mai mult spațiu de depozitare în mașină și mai puțin în balcon. Parafrazând un clasic, putem spune că “Nimic nu se pierde, totul se transferă”.
Acum trecem la lucruri mai practice: primavara la masina verificați presiunea în roata de rezervă. Teoretic n-ar fi trebuit să se modifice, dar nu strică. După ce veți trece pe roțile de vară, cele de iarnă le depozitați fie la euroministorage fie le trimiteți cu DPD-ul acasă la părinți sau pe unde aveți vreun garaj. Dacă sunt anvelope cu tot cu jante (ceea ce este de preferat), depozitați-le culcate, dacă se poate două câte două. O altă variantă ar fi să le prindeți de perete, suspendate complet. Am mai auzit sfaturi prin care se spuneau ca primavara la masina să dezumflați anvelopele înainte de depozitare. Corect, cu o mențiune: dacă nu vreți să le mai folosiți vreodată! Dacă vreți să le “încălțați” la toamnă, lăsați-le umflate și… continuarea aici

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top