Revoluție digitală: Interiorul noului Mercedes-Benz A-Class

Interiorul noii generații Mercedes-Benz A-Class va impune noi standarde de calitate și tehnologie în clasa compactă. PRIMELE IMAGINI ȘI DETALII OFICIALE.

Mercedes-Benz nu dorește să dezvăluie încă toate secretele noii clase A, care va sosi pe piață în primăvară. Dar, în cadrul unei conferințe de presă de la Stuttgart, primele informații despre interior au fost deja anunțate.

În prim plan se află un tablou de bord complet nou, care, fără îndoială, va ajuta noul Mercedes A-Class să devină un trendsetter. Acesta este împărțit în două secțiuni orizontale tridimensionale: secțiunea inferioară este separată vizual de corpul principal printr-un „șanț” (o zonă centrală ce integrează un ornament din lemn sau aluminiu satinat, în funcție de echipare) și pare, astfel, că plutește. Iluminarea opțională ambientală cu tehnologie 100% LED (64 de nuanțe disponibile) sporește acest efect, accentuând impresia 3D. Cele cinci prize de ventilație sportive iluminate, cu un aspect turbionar, sunt un alt detaliu inedit.

Mercedes-Benz A-Klasse, W177

Exact ca la S-Class și E-Class, o singură structură unitară, cu ramă fumurie, găzduiește atât instrumentele de bord digitale, cât și ecranul sistemului Comand. Aceasta este disponibilă în trei versiuni: cu două afișaje TFT de 7 inci (17,78 cm), cu unul de 7 inch și unul de 10,25 inch (26 cm) sau cu două afișaje de câte 10,25 inch. Pentru ultimele două variante, Mercedes-Benz utilizează tehnologia sticlei lipite. Integrarea afișajului pentru comenzile aerului condiționat în ecranul central ajută, de asemenea, considerabil la menținerea liniei clare a cabinei. Aerul condiționat este controlat cu ajutorul comutatoarelor orizontale de pe consola centrală sau direct din meniul corespunzător găzuit de sistemul Comand, care beneficiază acum și de un nou controller touch dreptunghiular.

Mercedes-Benz face acum următorul pas, eliminând de asemenea carcasa convențională a suportului celor două ecrane, cozorocul specific prezent la modelele mai mari fiind acum istorie. Se creează astfel un sentiment de spațiu suplimentar și asta este exact ceea ce intentioneaza și producătorul german, interiorul noului A-Class oferind o vizibilitate mai bună și mai mult spațiu, la nivelul umerilor  (față +9 mm, spate +22 mm), genunchilor (față +35 mm, spate +36 mm) și capului (față +7 mm, spate +8 mm). Accesul facil la bancheta din spate este un alt punct forte al noii clase A.

Mercedes-Benz A-Klasse, W177

Compartimentul pentru bagaje are o capacitate de 370 litri – cu 29 de litri mai mult decât la modelul precedent. Datorită luminilor din spate compuse din două secțiuni, deschiderea hayonului este cu 20 cm mai mare decât înainte, iar podeaua compartimentului pentru bagaje este cu 11,5 cm mai lungă. Dacă este necesar, spătarul scaunului din spate poate fi poziționat într-o poziție mai verticală, pentru a găzdui cutii voluminoase, spre exemplu. Vizibilitatea a fost de asemenea îmbunătățită cu aproximativ zece procente. Scaunele din spate sunt fracționabile în format 60/40 standard, fiind oferită și opțiunea unei banchete divizată în format 40/20/40.

Clasa A se inspiră și în ceea ce privește calitatea finisării de la modelele de lux Mercedes-Benz. Volanul multifuncțional provine de exemplu de la Clasa S. Scaunele din față au, de asemenea, caracteristici de confort preluate din segmentele superioare, inclusiv controlul climatizări și funcții de masaj. Cu pachetul Multicontour Seat, suporturile laterale și suportul lombar pot fi reglate individual printr-o pompă pneumatică acționată electric. Elementele decorative sunt premium, iar alegerea materialelor (de exemplu, lemn cu pori deschiși) subliniază poziționarea progresivă, de înaltă calitate.

Mercedes-Benz A-Klasse, W177

Adaugati comentariu