Revoluție în gama mașinilor mici de la Toyota. Ce modificări fac japonezii?

Toyota mașini mici (1)

Toyota pune la cale o revoluție în gama mașinilor mici. Constructorul nipon lucrează la dezvoltarea unei versiuni a platformei TNGA pentru clasa mică.

Toyota Prius, C-HR și Corolla au primi versiunea GA-C a platofrmei TNGA (Toyota New Global Architecture), dezvoltată pentru mașinile de clasă medie, în timp ce limuizinele și SUV-urile companiei sunt construite pe versiunea GA-K. Vine rândul și modelelor mici să primească o versiune a noii arhitecturi. Aceasta se va numi GA-B și promite îmbunătățiri la capitolele design, confort și agilitate.

Toyota mașini mici (6)

Modelele de clasă mică de la Toyota vor avea o caroserie mai rigidă, dar greutatea și prețurile nu vor suferi modificări majore.

Test drive Toyota Corolla 1.8 HSD / 2.0 HSD

Noua platformă asigură și o poziție mai joasă la condus și mai apropiată de centrul mașinii, dar și un spațiu interior maximizat. Japonezii susțin că proporțiile compacte nu vor determina compromisuri în cee ace privește spațiul.

Toyota mașini mici (2)

Flexibilă și versatilă, noua platformă modulară le va acorda mai multă libertate designerilor pentru a crea vehicule mai joase și mai late, ceea ce le va aduce un plus de stabilitate. Console scurte și roțile poziționate în colțurile mașinilor, vor face modelele să arate sportiv și agresiv.

Platforma va permite diferite lungimideampatament și ecartament și diferite dimensiuni de caroserie.

Adaugati comentariu