Rezultate meritorii pentru Peugeot în rapoartele ADAC

Fiabilitatea a modelelor Peugeot este confirmata de ADAC. Cea mai importanta asociatie automobilistica europeana a publicat raportul anual asupra ratei de defecte pentru autoturisme, rezultatul cercetarii confirmând evoluția bună a mărcii franțuzești.

Studiul efectuat in 2010 este bazat pe analiza a 4,25 milioane cereri de asistenta tehnica efectuate de catre membrii automobil clubului german. Avand o baza de date de 17 milioane de membrii, ADAC efectueaza cel mai amplu studiu de acest gen din Europa. 

Studiul ADAC a vizat fiabilitatea ridicata a modelelor Peugeot, ele fiind luate in calcul datorita volumului semnificativ raportat la totalul vanzarilor pe piata germana. Fiecare dintre modelele studiate s-a clasat in top 3 al categoriei din care face parte.

Peugeot 207 a castigat locul 2 (din 23 marci) si primul loc in topul vehiculelor importate la clasa mica. Pentru al patrulea an consecutiv, in 2010 ADAC i-a acordat scorul maxim de “++”.

In segmentul compact, Peugeot 308 a ocupat locul 3 in 2010, din cele 29 modele listate de ADAC. Primul in topul modelelor de import si singurul model non-german din top 5, Peugeot 308 a obtinut scorul “++” pentru al doilea an consecutiv.

Peugeot 107 a punctat decisiv in categoria supermini, datorita locului 3 obtinut dintr-un total de 13 modele. Astfel, Peugeot a devenit singura marca de import de pe piata germana care a obtinut trei pozitii de top in statisticile de fiabilitate ADAC. Cercetarea a luat in calcul doar acele incidente de natura tehnica ce au dus la imobilizarea vehiculului.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top