Rezultate meritorii pentru Peugeot în rapoartele ADAC

Fiabilitatea a modelelor Peugeot este confirmata de ADAC. Cea mai importanta asociatie automobilistica europeana a publicat raportul anual asupra ratei de defecte pentru autoturisme, rezultatul cercetarii confirmând evoluția bună a mărcii franțuzești.

Studiul efectuat in 2010 este bazat pe analiza a 4,25 milioane cereri de asistenta tehnica efectuate de catre membrii automobil clubului german. Avand o baza de date de 17 milioane de membrii, ADAC efectueaza cel mai amplu studiu de acest gen din Europa. 

Studiul ADAC a vizat fiabilitatea ridicata a modelelor Peugeot, ele fiind luate in calcul datorita volumului semnificativ raportat la totalul vanzarilor pe piata germana. Fiecare dintre modelele studiate s-a clasat in top 3 al categoriei din care face parte.

Peugeot 207 a castigat locul 2 (din 23 marci) si primul loc in topul vehiculelor importate la clasa mica. Pentru al patrulea an consecutiv, in 2010 ADAC i-a acordat scorul maxim de “++”.

In segmentul compact, Peugeot 308 a ocupat locul 3 in 2010, din cele 29 modele listate de ADAC. Primul in topul modelelor de import si singurul model non-german din top 5, Peugeot 308 a obtinut scorul “++” pentru al doilea an consecutiv.

Peugeot 107 a punctat decisiv in categoria supermini, datorita locului 3 obtinut dintr-un total de 13 modele. Astfel, Peugeot a devenit singura marca de import de pe piata germana care a obtinut trei pozitii de top in statisticile de fiabilitate ADAC. Cercetarea a luat in calcul doar acele incidente de natura tehnica ce au dus la imobilizarea vehiculului.

Comentăm?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top