Rezultatele grupului Volkswagen din primul trimestru generează optimism pentru compania germană

Herbert Diess - Volkswagen AG

Grupul german Volkswagen a livrat în primul trimestrul al acestui an 2,43 milioane de vehicule, în creștere cu 21% față de perioada similară din 2020.

Raportul grupului Volkswagen pentru primul trimestru al anului 2021 arată că livrările totale au crescut cu 21% la 2,43 milioane de vehicule. Principalul vector de creștere a fost China. Totodată,

Totodată, vânzările de vehicule electrificate s-au dublat la 133.300 de unități, dintre care 59.900 au fost mașini 100% electrice, restul fiind plug-in hybrid.

Având în vedere aceste creșteri, oficialii Volkswagen se așteaptă la rezultate financiare mai bune decât cele estimate la începutul anului. Perspectivele îmbunătățite au la bază, pe lângă cele de mai sus, și o cerere îmbunătățită pentru mașini premium Audi și Porsche cu marjă ridicată de profit.

În acest context, noile estimări arată că marja operațională anual va fi cuprinsă între 5,5% și 7%, mai mare decât valorile de 5% la 6,5% prognozate anterior. Odată cu creșterea acestui indicator oficialii grupului Volkswagen se așteaptă la o majorare a fluxului de numerar net și a lichidității nete. Asta în ciuda faptului că trimestrul al doilea va fi afectat puternic de deficitul de semiconductori..

Profitul operațional din primul trimestru a crescut de la 900 de milioane de euro în 2020 la 4,8 miliarde de euro. Randamentul operațional al vânzărilor a crescut la 7,7%.

– Volkswagen ID.4 GTX: versiune performantă cu 299 CP și 480 km autonomie
– 15 șefi ai grupului Volkswagen, acuzați de legături cu scandalul Dieselgate

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top