Rezultatul spectaculos pentru MINI WRC Team – locul secund în Raliul Franței

Locul al doilea în Raliul Franţei-Alsacia este un rezultat remarcabil pentru MINI WRC Team după numai patru participări în etapele de mondial. Pilotul Dani Sordo (Spania) şi copilotul său Carlos del Barrio (Spania) au purtat duelul până la finalul întrecerii, doar 6,3 secunde separând modelul MINI John Cooper Works WRC cu numărul de concurs 37 şi maşina Citroën a lui Sébastien Ogier (Franţa) la sosirea în Strasbourg.

Raliul din Franţa a adus şi primele probe speciale adjudecate de MINI. După un început spectaculos, Dani Sordo încheia prima zi pe locul întâi în clasamentul general. De-a lungul celor trei zile ale raliului, care a măsurat 340 kilometri de probe speciale, Sordo nu a cedat nici un moment în bătălia pentru prima poziţie pe care a deţinut-o la finalul primei etape. A fost o competiţie deosebit de strânsă, cu multe răsturnări de lider şi niciodată un ecart mai mare de 10 secunde între primele două poziţii.

Dani Sordo lua startul în cea de-a treia zi cu un deficit de 9,5 secunde faţă de adversarul de la Citroën şi încerca să recupereze acest ecart încă din prima probă specială, din totalul de şase programate duminică. Alegerea pneurilor a fost importantă, compoziţia moale a cauciucurilor Michelin utilizată de Sordo dovedindu-se imediat alegerea potrivită. În prima specială a zilei (PS18), Sordo a recuperat 3,1 secunde din avantajul lui Ogier, care păstra un avans de 6,4 secunde. Tendinţa a continuat şi în PS19, în care Sordo a fost cel mai rapid şi a redus avantajul adversarului la 4,9 secunde. În PS20 Ogier se dovedea mai rapid, adăugând o secundă la ecart. După penultima specială, diferenţa dintre cei doi a fost de 6,7 secunde, pentru ca Sordo să reuşească al doilea timp în Power Stage, în urma pilotului Ford, Jari-Matti Latvala (Finlanda) şi să termine raliul la 6,3 secunde de prima poziţie.

Al doilea MINI înscris în competiţie, pilotat Chris Meeke (Marea Britanie), se afla, de asemenea, în lupta pentru podium. Din păcate echipajul a trebuit să abandoneze după un accident la sfârşitul zilei a doua, în timpul probei speciale cu numărul 13.

David Richards, Team Principal:

„Fără îndoială, ieri am fi putut să alegem strategia care să ne asigure locul al doilea, dar nu este stilul nostru şi sunt mândru că Dani a fost capabil să lupte pentru victorie până la final. De această dată, sărbătorim locul al doilea, care este o recompensă pentru întreaga echipă, în special pentru Dani Sordo. A ştiut să menţină presiunea asupra lui Sébastien Ogier de-a lungul întregului raliu şi, fără îndoială, îşi va pune amprenta şi în raliul său de casă, în Spania.”
Dave Wilcock, director tehnic:

„Locul al doilea este un rezultat absolut impresionant pentru MINI John Cooper Works WRC. Să fi la numai 6,3 secunde în urma lui Sébastien Ogier demonstrează clar că suntem în ritmul dorit şi, după doar al patrulea raliu al echipei, suntem mulţumiţi că ne aflăm în această postură. A fost un efort remarcabil pentru întreaga echipă şi în special pentru echipaj. Dani a avut o evoluţie fără greşeală de-a lungul raliului. Nu a înregistrat nici o pană, pneurile Michelin au funcţionat perfect şi nici măcar o dată nu am avut probleme cu degradarea cauciucurilor. În această dimineaţă am luat o decizie tactică de a utiliza compoziţia moale din cauza ceţii şi a umidităţii de pe traseu, dar şi pentru că ştiam că prima probă, care se şi repeta, avea doi kilometri de macadam. A fost cea mai bună alegere. Apoi am acumulat un bonus de două puncte în Power Stage şi l-am devansat pe Ogier, ceva fantastic pentru MINI. Este o situaţie pozitivă cea în care ne aflăm, mai ales înaintea raliului de casă pentru Dani, pe asfaltul din Spania. Avem mult de lucru înainte etapei iberice, dar vom face tot ce este posibil pentru a repeta această performanţă şi, de ce nu, poate încă un pas pe podium!”

Dani Sordo:

„Aşa cum vă imaginaţi, sunt extrem de fericit că am încheiat pe locul al doilea. A fost un rezultat incredibil pentru echipă, aşa că trebuie să le mulţumesc, dar şi lui Carlos care a fost la înălţime de-a lungul întregului raliu. Cred că nimeni din echipă nu s-ar fi aşteptat la aşa ceva înainte de raliu, dar ne-am luptat pentru victorie şi în final am fost la doar 6,3 secunde în urma lui Sébastien Ogier. Când stabileşti timpi buni aşa cum am reuşit în Franţa, ai numai motive de bucurie. Înainte de primul nostru raliu, nu ne aşteptam să obţinem rezultate aşa bune prea curând. Sunt foarte fericit că ne aflăm în această postură înainte de raliul meu de casă. Maşina a fost foarte bine reglată aici, aşa că sunt încrezător că va fi la fel şi în Spania.”

Adaugati comentariu