Rida Buran 4×4 blindat: off-roader rusesc pentru zone extreme

Rida Buran 4x4

Pentru munca în zone extreme dar și pentru zone de conflict, rușii au soluția: un off-roader blindat de 9 tone. Se numește Rida Buran 4×4.

Rușii au alte unități de măsură când vine vorba de lucruri extreme fie că vorbim de aventuri off-road sau de mașini blindate. Off-roader-ul blindat Buran 4×4 este construit de firma Rida Holding din Nizhny Novgorod. Rida Holding este specializată în blindarea after market a limuzinelor și a vehiculelor off-road și produce de asemenea  sticlă antiglonț.

Rida Buran 4x4

Buran 4×4 preia platforma de la camionul militar rusesc GAZ 3308. Rida preia de la GAZ șasiul și trenul de rulare iar apoi construiește în regie proprie diverse versiuni:
– pick-up cu cabine de diverse lungimi și benă
– autoutilitară medicală
– versiune închisă cu 10 locuri

Rida Buran 4x4

Ultima este ideală pentru călătorii cu prietenii în jurul lumii pentru că așa cum arată Buran 4×4 pare că ar putea traversa pe orunde. Chiar și prin zone de conflict pentru că blindajul asigură protecție maximă.

Motorul este YMC-53442, un 4 cilindri de 4,4 litri furnizat de firma Jaroslawski Motorny Sawod, un producător de motoare care face parte din grupul GAZ.

Acesta dezvoltă o putere de 200 CP și un cuplu maxim de 670 Nm, corespunzând normelor Euro 5. Așadar, se poate merge cu el și prin centrul Parisului încă.
Puterea este transmisă la cele patru roți prin intermediul unei cutii manuale cu 5 trepte și nu lipsește bineînțeles reductorul acționat de la un levier de lângă schimbător, la fel ca la Aro.

Consumul oficial nu este anunțat dar Buran 4×4 are două rezervoare de 95 litri și autonomia este de 900 km. Asta înseamnă un consum de circa 21 l/100 km.
Pentru o masă la gol de 9,1 tone nu e rău deloc.

Fiind construit pe un șasiu de camion, tehnica este ideală pentru off-road: punți rigide față și spate, fiecare cu arcuri cu foi și bară stabilizatoare spate. Frânele sunt cu tamburi și sistemul ABS e standard.
.
Pe lângă blindajul caroseriei, Buran are și un scut blindat pe dedesubt astfel încât acesta respectă nivelurile de protecție NATO Stanag 1și 2 ceea ce înseamnă că veți supraviețui și dacă sub mașină explodează o bombă cu puterea de până la 6 kg de TNT.

.În funcție de versiune, Buran 4×4 are o lungime între 5,81 și 6,28 metri în timp ce lțimea este de 2,26 metri iar înălțimea de 2,35 metri. În funcție de structură și versiune, sarcina utilă oficială este cuprinsă între 800 și 3.000 de kilograme. Dimensiunea anvelopelor este de 12.00-R18 la toate versiunile iar garda la sol de 340 mm este aceeași la toate modelele. Viteza maximă este de 100 km/h.

În fotografiile de mai jos vedeți versiunea pick-up cu cabină simplă în acțiune.

Adaugati comentariu