Rimac C_Two intră în producția de serie sub numele Nevera

Producătorul croat de supercaruri electrice Rimac va introduce în producția de serie conceptul C_Two sub numele Rimac Nevera.

Dezvoltarea noului model electric a durat trei ani de zile, conceptul Rimac C_Two fiind prezentat în luna martie 2019. Versiunea de serie anunțată oficial va purta numele Rimac Nevera, nume inspirat de o furtunile electrice puternice ce au loc pe coasta Croației.

Rimac Nevera intră în producția de serie cu 1412 CP

Noul hypercar electric are patru motoare și dezvoltă un total de 1914 CP. Cifra cuplului maxim este de 2630 Nm. Cifrele pentru accelerație sunt impresionante, modelul Rimac Nevera având nevoie de mai puțin de 2 secunde pentru a atinge 100 km/oră. Viteza maximă este de 412 km/oră, iar autonomia anunțată de producător poate ajunge până la 550 km.

Modelul folosește o baterie în forma literei H cu o capacitate de 120 kWh. Bateria este formată din  6960 celule și face parte din structura mașinii adăugând 37% rigiditate structurală caroseriei.

Vor fi produse doar 150 exemplare ale hypercarului electric Rimac Nevera.

Porsche deține o parte din producătorul croat Rimac, achiziționând o primă participaţie de 10% la Rimac în anul 2018 şi, un an mai târziu, şi-a majorat deţinerea până la 15%. La începutul anului 2021, Porsche a confirmat că va investi încă 70 de milioane de euro în Rimac Automobili pentru a își ridica participaţia de la 15% până la 24%.

Via Rimac Automobili

Adaugati comentariu