Rival pentru BMW X6, Mercedes-Benz GLE Coupe și Audi Q8 – Porsche Cayenne Coupe vine anul viitor

În jocul SUV-urilor coupe de lux, mai intră un jucător periculos. Este Porsche Cayenne Coupe, care ar fi primit deja undă verde pentru producție. SUV-ul coupe ar urma să fie produs la uzina din Leipzig a companiei începând cu anul viitor.

BMW X6, Mercedes-Benz GLE și noul Audi Q8, prezentat în urmă cu trei zile, mai primesc un rival de temut. Conform Autocar, proiectul Porsche Cayenne Coupe a fost deja aprobat de șeful companiei, Oliver Blume.

Coupe-ul va avea la bază cea de-a treia generație a SUV-ului Cayenne, dar va avea un montant spate și o lunetă mai înclinate. Pavilionul va fi redus pentru a garanta profilul tipic coupe-urilor, care va semăna, în acest caz, cu liniile deja familiar ale lui Panamera, de la care ar putea prelua numeroase elemente de design al părții posterioare. Astfel, ocupanții banchetei din spate nu vor mai beneficia de spațiul rezervat lor în SUV-ul Cayenne, iar portbagajul va avea dimensiuni ușor reduse.

TEST Mercedes GLE Coupe versus BMW X6.

În urmărirea originalului

Cayenne Coupe va fi construit la uzina la care vede lumina zilei versiunea standard și va fi disponibil, ca și aceasta, cu motor V6 biturbo de 2.9 litri și 446 de cai putere și cu motor V8 de 4.0 litri și 558 de cai putere. Cel puțin pentru început, nu va exista un propulsor diesel în gamă.

Porsche Cayenne Coupe ar putea fi prezentat chiar în această toamnă, la Salonul Auto de la Paris, odată cu versiunea facelift a lui Macan.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Rimac Technology - BMW

Parteneriat BMW Group – Rimac Technology

Grupul BMW a încheiat un parteneriat „pe termen lung” cu Rimac Technology, divizie independentă a companiei croate care, alături de Porsche, este

Scroll to Top