Rival pentru Tesla: Ford a lansat crossoverul electric Mustang Mach-E

Ford a lansat oficial noul său crossover electric ce poartă logo-ul Mustang.

Numit Ford Mustang Mach-E, noul model electric va fi disponibil în două versiuni: una cu propulsie pe puntea spate și alte cu tracțiune integrală. Noul model a fost subiectul unei campanii de teasing, iar în final a fost prezentat publicului la Salonul Auto de la Los Angeles.

Pe lângă cele două versiuni de tracțiune, noul Mustang Mach-E va fi disponibil cu două variante de baterie: Standard Range și Extended Range. Versiunea standard va folosi o baterie de 75.7 kWh, iar motorul electric va furniza o putere de 286 CP și 416 Nm.

Versiunea cu baterie mare va folosi o baterie de 98.8 kWh, iar autonomia pentru modeul cu propulsie pe puntea spate va fi de 600 km, valoare măsurată conform standardului WLTP. Pentru modelul cu baterie mare, puterea motorului electric va fi de 338 CP și 565 Nm.

Cea mai performantă versiune va fi Mustang Mach-E GT cu o putere totală de 465 CP și un cuplu de 830 Nm. Versiunea GT va putea accelera de la 0 la 100 km/oră în mai puțin de cinci secunde.

Toate datele tehnice sunt preliminare, valorile fiind încă în curs de omologare. Ford va publica un set actualizat de date tehnice mai aproape de debutul comercial ce va avea loc în a doua parte a anului 2020.

Noul Mustang Mach-E are trei moduri de rulare: Whisper, Engage și Unbridled. Sistemul de frânare a fost dezvoltat împreună cu Brembo, iar versiunea de top Mach-E GT va folosi o suspensie cu amortizoare adaptive.

Ford Mustang Mach-E suportă încărcare rapidă la stații cu o putere maximă de 150 kW. Noul model electric oferă spațiu pentru cinci pasageri și un portbagaj de 402 litri. Sub capotă mai există un spațiu suplimentar de depozitare cu un volum de 100 litri.

La interior, Ford s-a inspirat de la rivalii americani Tesla, cea mai nouă generație a sistemului infotaniment SYNC adoptând un display vertical de 15.5 inch amplasat central. În fața celui de la volan există un al doilea ecran de 10.2 inch.

În România, noul model electric Ford va debuta la începutul anului 2021.

 

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top