Rivalii BMW și Mercedes-Benz și-au prezentat rezultatele comerciale pentru 2022. Bavarezii au învins

bmw m2

Atât BMW cât și Mercedes-Benz au anunțat astăzi rezultatele comerciale pentru 2022. Grupul bavarez a vândut anul trecut 2.399.636 de mașini, în timp ce Mercedes-Benz a raportat 2.043.900 unități.

BMW Group a livrat un total de 2.399.636 de automobile ale mărcilor sale BMW, Mini şi Rolls-Royce clienţilor din întreaga lume în 2022, un an în care toate industriile s-au confruntat cu dificultăţi din cauza blocajelor în aprovizionare, carantinei din cauza pandemiei din China şi războiului din Ucraina. Valoarea corespunde unei scăderi cu 4,8% față de anul anterior.

În 2022, impactul principal s-a resimţit în primele şase luni ale anului, livrările fiind în scădere faţă de anul precedent. Vânzările au crescut din ce în ce mai mult în a doua jumătate a lui 2022. În al patrulea trimestru, BMW Group a raportat o creştere semnificativă a vânzărilor, de 10,6%, cu 651.798 de automobile livrate clienţilor.

În același timp, în ciuda unei scăderi mai mici față de 2021, de 1%, Mercedes-Benz a reușit să comercializeze doar 2.043.900 unități, dintre care 540.800 au fost livrate în al patrulea trimestru al anului.

BMW Group şi-a accelerat creşterea mobilităţii electrice în 2022. După cum s-a anunţat anterior, BMW Group a reuşit să-şi dubleze vânzările de automobile electrice faţă 2021 (+107,7%), cu un total de 215.755 BMW şi Mini electrice livrate clienţilor.

„Portofoliul nostru puternic de produse este cel mai bun răspuns la un mediu cu multe provocări – şi ne-a permis ca în 2022 să ne dublăm din nou vânzările de automobile electrice. Suntem încrezători că putem construi pe acest succes în 2023, deoarece continuăm să vedem un volum de comenzi deosebit de mare pentru modelele noastre electrice”, a declarat Pieter Nota, membru al Consiliului de Administraţie al BMW AG.

BMW X1 iX1 Solden autoexpert.ro

BMW Group este optimist cu privire la anul care urmează. „Ne vom menţine cursul pentru o creştere profitabilă în 2023. Accentul clar va fi pe continuarea majorării în zona mobilităţii electrice. Următoarea etapă pentru 2023 este ca 15% din vânzările noastre totale să provină de la automobile electrice. Odată cu lansarea BMW i5 la sfârşitul acestui an, facem un alt pas important pe drumul spre electrificarea gamei noastre de modele”, adaugă Nota.

Grupul continuă cu digitalizarea a proceselor de vânzări şi marketing. În viitor, BMW Group se va baza pe vânzările directe pe 24 de pieţe europene, agenţii acţionând ca reprezentanţi de vânzări – acest lucru creează condiţiile necesare pentru o tranziţie fără probleme între experienţa de client online şi offline.

Noul model de „agent” al BMW Group va crea, consideră oficialii germani, o mai mare transparenţă a preţurilor şi va asigura o ofertă consecventă pe toate canalele de vânzări.

Anul trecut, marca BMW a vândut un total de 2.100.692 de unităţi (-5,1%) la nivel mondial şi îşi menţine poziţia de lider în segmentul premium global. De asemenea, marca principală a grupului a înregistrat o creştere puternică în ceea ce priveşte automobilele electrificate (35,6% faţă de anul precedent), până la 372.956 de automobile

Portofoliul de produse al mărcii se dovedeşte extrem de popular în rândul clienţilor. Acest lucru se reflectă în creșterea comenzilor pentru modele precum BMW iX1, i4, iX şi i7. În a doua parte a acestui an, BMW Group îşi va extinde gama electrică cu BMW i5.

Divizia BMW M GmbH a încheiat anul aniversar cu un nou record istoric. BMW M a raportat o creştere de 8,4% faţă de anul precedent, cu vânzarea a 177.257 de unităţi.

Anul trecut, marca de automobile premium Mini a vândut 292.923 de unităţi (-3,0%). Vânzările de modele MINI electrificate au evoluat pozitiv: numărul de modele MINI electrificate vândute (inclusiv plug-in hybrid) a crescut cu 14,3%, la 60.839 de unităţi, şi, prin urmare, a reprezentat aproximativ 21% din vânzările totale MINI la nivel mondial în 2022.

Modelul electric Mini Cooper SE a rămas cea mai vândută variantă de model a mărcii în 2022. Un total de 43.744 MINI Cooper SE au fost vândute anul trecut în întreaga lume – o creştere de 25,5% faţă de anul precedent.

Mini Cooper SE

În 2023 marca sărbătoreşte 110 de ani de producţie auto la fabrica sa principală din Oxford şi va dezvălui primele două modele electrice ale noii familii Mini.

În anul în care Rolls-Royce Motor Cars a dezvăluit Spectre, primul super coupé electric de ultralux din lume, compania a raportat şi cele mai mari vânzări din istoria sa de 118 ani, cu 6.021 de automobile livrate clienţilor din întreaga lume (+7,8%). Multe regiuni au atins recorduri absolute de vânzări.

Cu un total de 202.895 de motociclete şi scutere livrate clienţilor – o creştere de 4,4% faţă de anul anterior – , BMW Motorrad a raportat cele mai mari vânzări din istoria companiei.

Și Mercedes-Benz se mândrește cu creștere din zona mașinilor electrice

Mercedes-Benz a încheiat 2022 cu un ultimul trimestru puternic, livrând 540.800 de mașini de pasageri Mercedes-Benz (+17%) clienților și obținând o creștere a vânzărilor de vehicule electrice (BEV). Perioada octombrie-decembrie a marcat cel mai bun trimestru din 2022 pentru vehiculele de top, cu vânzări în creștere cu 14% grație cererii robuste din majoritatea regiunilor, în ciuda pandemiei, a blocajelor în aprovizionarea cu semiconductori și a problemelor logistice.

Într-un 2022 dificil, Mercedes-Benz Passenger Cars a livrat clienților 2.043.900 de vehicule (-1%). Pe drumul spre un viitor complet electric, livrările globale de modele xEV (PHEV și BEV, inclusiv ale mărcii smart) au atins 319.200 de unități (+19%), reprezentând 15% din vânzările cu amănuntul Mercedes-Benz Cars în 2022.

mercedes eqe suv

În acest context, Mercedes-Benz, inclusiv marca smart, și-a dublat livrările de mașini electrice până la 117.800 de unități (+124%).

„2022 marchează un alt an de succes în transformarea Mercedes-Benz. Ne-am dublat vânzările de electrice, ne-am demonstrat ambiția ridicată în domeniul electric cu testul de 1.200 km al EQXX și am atins un nou an record pentru Mercedes-Maybach, cu vânzări în creștere cu 37%. În 2023 ne vom continua misiunea de a oferi cele mai dezirabile mașini electrice și de a crește în continuare vânzările noastre de BEV și «Top-End»”. a declarat Ola Källenius, președintele consiliului de administrație al Mercedes-Benz Group AG.

Totodată, Britta Seeger, membru al consiliului de administrație al Mercedes-Benz Group AG, responsabil pentru marketing și vânzări al mașinilor Mercedes-Benz a menționat că „acum avem opt modele complet electrice în showroom-uri. (…) Am reușit să creștem din nou valoarea mărcii noastre cu 10% pentru a rămâne cel mai valoros brand de automobile din lume. 2023 va include multe etape în transformarea experienței clienților noștri odată cu introducerea modelului nostru de vânzări directe pe piețe majore precum Marea Britanie și Germania”.

Comentăm?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top