Rivalitatea BMW – Mercedes-Benz dusă la extrem

Era liniște pe străzile din Stuttgart vineri noaptea. Suficient de multă liniște pentru a putea testa în voie și într-o oarecare discreția noul model BMW Seria 7 fără a-ți bate capul prea mult cu privirile indiscrete.  

Probabil că așa au gândit cei care au planificat ieșirea viitorului model BMW în seara fatidică a zilei de 27 martie 2015. Un șofer de test adăuga noi kilometri miilor deja existente în dreptul modelului pe care BMW a anunțat că îl va lansa la toamnă, când un Mercedes-Benz Sprinter de poliție aflat în misiune (deci atât cu sirena, cât și cu girofarul aprinse) a apărut de nicăieri, iar impactul dintre cei doi a devenit inevitabil.

bmw - autoexpert (1)

Pozele arată un BMW Seria 7 foarte șifonat, dar încă în picioare și un Sprinter plecat în lumea viselor ale cărui avarii sunt greu de estimat întrucât locul impactului nu este vizibil. Important este că deși suma vehiculată pentru daunele totale se învârte în jurul valorii de 150.000 €, niciunul dintre cei implicați (șoferul de test din BMW și cei doi ofițeri din Sprinter) nu a suferit răni importante.

Potrivit informațiilor disponibile, mașina de poliție se îndrepta spre locul unei spargeri deci cu siguranță există cel puțin un om care se bucură de întreaga situație creată: hoțul.

bmw - autoexpert (3)

Estimarea pagubelor trebuie luată doar ca un reper aproximativ, ambele vehicule fiind unele speciale: Sprinterul de poliție are echipamente specifice și o valoare totală mult mai mare decât o versiune civilă a dubei Mercedes-Benz, în timp ce BMW-ul Seria 7 este o mașină de test, un soi de prototip, deci – pe lângă diversele echipamente de supraveghere pe care le avea la bord și care ar putea fi avariate acum – repararea ei s-ar putea dovedi mai costisitoare decât cea a unei mașini de serie obișnuite.

Era liniște pe străzile din Stuttgart vineri noaptea. După care un BMW și un Mercedes-Benz s-au întâlnit. Și n-a mai fost.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top