Rivian amână livrările modelului electric R1T pentru 2021

Rivian R1T (23)

Producătorul american de SUV-uri și pick-uri electrice Rivian a anunțat că va întârzia livrarea primelor modele din cauza pandemiei de coronavirus.

Primul model electric al constructorului american Rivian, pick-up-ul R1T va ajunge la primii clienți abia în 2021. Inițial, primele livrări ar fi trebuit să aibă loc anul acesta, dar Rivian a fost nevoită să închidă uzina din Illinois din cauza răspândirii pandemiei de coronavirus.

Rivian R1T (9)

Rivian este un start-up care a atras în ultimii ani investiții masive din partea altor constructori auto. Primul model, R1T folosește patru motoare electrice pentru o putere totală de 765 CP și 1.120 Nm.

Pick-ul electric folosește o baterie de 135 kWh pentru o autonomie de 480 km, iar opțional clienții pot alege o baterie mai mare de 180 kWh pentru o autonomie de 640 km.

Rivian R1T (21)

Pentru că fiecare motor electric acționează independent câte o roată, modelul R1T poate face o manevră care până acum era rezervată vehiculelor cu șenile: întoarcerea în loc. Manevra este exemplificată în clipul video de mai jos.

Rivian va construi pentru Amazon 100.000 de vehicule utilitare electrice destinate livrărilor. Este cea mai mare comandă de acest gen. Amazon se află printre companiile care au investit masiv în start-up Rivian, gigantul american din domeniul livrărilor investind 700 milioane dolari.

via electrek

Adaugati comentariu