Robert Vișoiu câștigă prima cursă în seria GP3

Robert Vișoiu a reușit un rezultat istoric în cursa a doua de la Valencia, din seria GP3. Vișoiu a căștigat și a semnat cel mai important rezultat din istoria sporturilor cu motor din România.

Robert Visoiu s-a impus pe circuitul Ricardo Tormo cu start din pole-position. Plecat foarte bine din grila, reprezentantul MW Arden nu a pierdut niciodata sefia cursei, si in plus l-a devansat pe Aaro Vainio cu peste 7 secunde. Pe locul al treilea a incheiat spaniolul Carlos Sainz, coleg cu Robert la echipa condusa de Christian Horner si Mark Webber.

„Inca nu reusesc sa constientizez importanta rezultatului. Dupa ce ne vom reveni vom incerca sa intelegem acest succes istoric. Sincer, ne-am depasit asteptarile in cursa a doua de la Valencia. Am incercat sa raman calm, sa nu fac greseli si sa fiu atent doar la ceea ce am in fata, adica circuitul liber”, a declarat Robert Visoiu dupa cea de a doua cursa.

Robert a punctat si in mansa principala, in care a incheiat pe locul 8. Rezultatul a fost sinonim cu plecarea din pole-position in cursa a doua, in conditiile in care si in GP3 functioneaza regula grilei inversate. Robert a luat startul din linia a cincea, de pe 9. Dupa start si-a conservat locul si l-a atacat decisiv, cu 5 tururi inainte de final, pe italianul Dino Zamaparelli. „Cu o posibila plecare din pole-position in cursa a doua as vrea sa urc pe podium. Obiectivul meu si el echipe este insa o clasare pe locurile 5-6”, a declarat Robert Visoiu dupa mansa cu numarul 1. La 4 ore distanta, romanul si-a depasit obiectivul.

Dupa victoria de la Valencia, Robert a urcat pe locul 7 in clasamentul general. Urmatoarea etapa din seria GP3 se va alerga pe circuitul britanic de la Silverstone. Mai multe informatii in timp real despre participarile lui Robert Visoiu in motorsportul european puteti gasi pe site-ul www.pmracing.ro.

Victoria lui Robert Visoiu este una istorica pentru ca GP3-ul este cea mai importanta competitie in care a castigat vreun roman in monoposturi, vreodata. Chiar daca tara noastra a mai avut reprezentanti cu victorii in alte categorii, GP3-ul e in alta categorie. O data pentru ca GP3-ul este in antecamera Formulei 1 si toate marile echipe sunt prezente aici, apoi pentru ca sunt cel putin 10 piloti capabili sa castige orice etapa, oricand. Nivelul este foarte ridicat. Pilotii cu care se lupta Visoiu sunt atat tineri cu mare potential, cat si piloti cu mare experienta, veniti din categorii superioare.
Apoi, in 2013 GP3-ul este la alt nivel fata de anul trecut, trecand de la o „junior formula” aflata la acelasi „rang” cu Formula Renault 2.0 EuroSeries sau Formula 3, la rang de serie de suport pentru F1 in adevaratul sens al termenului. Motoarele sunt mult mai puternice decat in trecut, iar pachetul aerodinamic e mult mai complex.

Robert este inca in perioada in care invata. Acumuleaza experienta de cursa si incepe sa isi valorifice talentul. In restul sezonului va incerca din nou victorii si clasari pe podium care sa ii sporeasca increderea si pachetul de cunostinte.

MW Arden, echipa pentru care piloteaza Robert Visoiu, este condusa de team managerul echipei de Formula 1 RedBull Racing, Christian Horner. Initialele MW reprezinta numele pilotului F1 Mark Webber. Cei doi coechipieri ai lui Visoiu sunt Carlos Sainz Jr (fiul celebrului pilot de raliuri) si talentatul rus Danil Kvyat. Ambii piloti pe filiera RedBull. Cu toate ca Robert concureaza in fieful RedBull cu doi protejati ai marcii austriece, iata ca este nu doar primul dintre cei trei care reuseste puncte in acest sezon, ci primul care duce echipa pe prima treapta a podiumului in GP3 2013.

Victoria lui Robert este cu atat mai rasunatoare cu cat a fost obtinuta dupa o cursa pe care a condus-o, cum spun britanicii, „from lights to flag”. Robert a reusit sa se indeparteze constant pe durata intregii curse de foarte experimentatul Aaro Vainio, care piloteaza pentru una dintre cele mai puternice echipe din motorsportul mondial: finlandezii de la Koiranen. Mai mult, pe finalul cursei Robert reusea timpi similari cu cei de la inceputul mansei, ceea ce arata ca a stiut foarte bine sa gestioneze uzura pneurilor Pirelli care au caracteristici asemanatoare cu anvelopele din F1 care se degradeaza foarte violent.

Adaugati comentariu