Robert Vișoiu – impresii după etapa de la Silverstone

În acest sfârșit de săptămână a avut loc pe circuitul Silverstone din Marea Britanie etapa a treia a seriei GP3, competiție în care evoluează Robert Vișoiu.

Pilotul roman venea dupa prima victorie din cariera in competitia GP3, rezultat reusit la etapa anterioara, pe circuitul Ricardo Tormo de langa Valencia, si spera intr-o evolutie buna si pe circuitul britanic de la Silverstone.

Weekend-ul a inceput cu dificultati legate de condtiile atmosferice schimbatoare, iar sesiunea de antrenamente a fost dedicata setup-ului si reglarii monopostului in vederea sesiunii de calificari. In calificari romanul a reusit timpi intermediari buni, insa a lipsit concretizarea acestora intr-un singur tur, astfel incat Visoiu a fost nevoit sa se multumeasca cu locul 14, sinonim cu pozitia sa la startul primei curse.

Angrenat intr-un incident chiar la startul mansei cu numarul 1, pilotul roman al echipei MW Arden a fost impins pe locul 18 si a fost nevoit sa inceapa o cursa de recuperare. Din nefericire aparitia safety car-ului i-a stricat lui Robert Visoiu planurile, romanul terminand cursa pe locul 12, care a marcat si pozitia sa la startul mansei secunde.

Plecat din mijlocul plutonului in mansa a doua, Robert Visoiu a fost angrenat intr-un incident de cursa in al treilea viraj al traseului britanic, fiind nevoit sa abandoneze.

„Stiam ca va fi dificil sa repet victoria din Spania, dar am sperat intr-o evolutie buna in Anglia. Din cauza inadvertentelor si a traficului din calificari am pornit destul de „in spate” in prima cursa, fiind apoi angrenat intr-un incident la start care a afectat directia monopostului. Nu am putut forta o revenire mai spectaculoasa, mai ales ca pentru o lunga perioada de timp cursa a fost neutralizata de safety-car. Locul 12 imi dadea sperante de a intra in puncte in cursa a doua, insa imediat dupa start a avut loc acel carambol in care am fost prins si am fost nevoit sa abandonez. Vom analiza cu atentie cursele din acest weekend si vom trage concluziile necesare, pentru ca fiecare cursa inseamna o experienta din care trebuie sa invat” a declarat Robert Visoiu.

Urmatoarea etapa GP3 Series va avea loc in perioada 5-7 iulie pe celebrul circuit german Nurburgring si va face parte de asemenea din weekend-ul Formula 1.

Adaugati comentariu