Robert Vișoiu: „La Mugello vreau să urc pe podium!”

Dupa o lună și jumătate de pauză, Robert Vișoiu va revenit în acest week-end în seria mondială AutoGP. Etapa cu numărul 5 se va desfășura în Italia, pe circuitul Mugello.

Traseul italian, amplasat pe dealurile toscane, este unul foarte rapid si propune multe zone cu diferente de nivel. Circuitul are o lungime de 5245 de metri, cu 15 viraje, 9 de dreapta, 6 de stanga si o linie dreapta „interminabila”, de 1141 de metri.

Robert Visoiu cunoaste foarte bine configuratia de la Mugello, unde a concurat de doua ori, in 2011 in Formula Abarth, iar anul trecut in Formula 3 Italiana. In plus, Robert are si o victorie obtinuta aici, in 2012, in cea de a treia cursa din Formula 3, cand a castigat cu plecare din pole-position. In celelalte doua, pilotul Ghinzani a punctat, cu un loc 6 si cu un loc 7.

In Formula Abarth, in 2011, Robert a mers la fel de bine. In calificari a fost al cincilea, rezultat convertit intr-un loc 7, pentru ca mai apoi sa plece de pe 4 si sa abandoneze.

„Avantajul meu este ca stiu circuitul foarte bine. Totusi, va fi prima data cand voi concura pe un monopost cu un motor atat de puternic. Cred ca pot urca pe podium in acest weekend si vreau sa trec peste aceasta perioada mai putina buna – nu am mai punctat in ultimele curse din seria GP3 si sunt usor dezamagit dar increzator in viitor”, a spus Robert Visoiu.

Dupa primele 8 curse din noul sezon al seriei mondiala AutoGP, Robert Visoiu ocupa locul al 9-lea in clasamentul general, cu 34 de puncte. Romanul s-a clasat constant in puncte anul acesta, a fost la un pas sa castige prima cursa din Maroc si a urcat pe podium in prima etapa, la Monza. Cursele de la Mugello se vor desfasura sambata si duminica. Mai multe informatii in timp real despre participarile lui Robert Visoiu in motorsportul european puteti gasi pe site-urile www.pmracing.ro sau www.robertvisoiu.ro

Adaugati comentariu