Robert Vișoiu, puncte în ambele curse din Belgia

Robert Vișoiu a participat în acest week-end la cea de a 6-a etapa a seriei GP3, desfășurată în Belgia, pe circuitul Spa-Francorchamps.

Robert nu a inceput prea bine week-endul din muntii Ardeni. In antrenamentul oficial, romanul s-a clasat al 16-lea, pe un circuit pe care a mai concurat in 2011 in Formula Abarth si in 2012 in seria GP3. Pilotul MW Arden a fost cu o secunda si 6 zecimi mai lent decat liderul antrenamentului Conor Daly. In ciuda acestui fapt, Robert a incheiat prima cursa in zona punctelor. Bucuresteanul de 17 ani a plecat de pe locul al 12-lea al grilei, insa a castigat rapid 3 pozitii. Pe final de cursa, Robert a fost aruncat in afara punctelor, insa a profitat de dublul incident dintre Carlos Sainz si Jack Harvey si a revenit pe locul 9.

„Din punctul meu de vedere a fost un rezultat foarte bun. La Spa totul este imprevizibil si in plus acesta este un circuit pe care experienta din anii anteriori poate fi decisiva. Dupa cea de a doua prezenta a safety-carului pe circuit, cand ma aflam pe locul 9, Melville McKee m-a depasit inaintea zonei ce semnaliza posibilitatea inceperii atacurilor. Chiar inaintea acelui punct, McKee era cu o miime de secunda in fata mea. Desi am depus o contestatia, aceasta ne-a fost respinsa”, a declarat Robert Visoiu dupa cursa de sambata.

Duminica, Robert Visoiu a incheiat pe locul 8 cea de a doua alergare. Robert a plecat de pe locul 9 al grilei si si-a conservat pozitia foarte bine. Romanul a urcat pe 8, in zona punctelor, cu o depasire efectuata in partea a doua a intrecerii. Astfel, in cele doua manse din Belgia, Visoiu a strans 3 puncte.

„Am incheiat week-endul cu regretul celor intamplate ieri. Contestatia trebuia judecata, iar eu puteam ajunge pe locul 8 si mai apoi, duminica, in pole-position. Singurul lucru pozitiv este ca am incheiat in puncte de doua ori”, a completat Robert Visoiu.

Acesta a ramas pe locul 10 in clasamentul general, cu 43 de puncte. Urmatoarea etapa se va desfasura in Italia, la Monza.

Adaugati comentariu