Robert Vișoiu revine la Silverstone, în seria GP3

Robert Vișoiu va concura în acest week-end în cea de a treia etapă a seriei GP3, pe circuitul britanic de la Silverstone. Pilotul echipei MW Arden va avea un plus important la capitolul moral, după victoria istorică obținută la Valencia, în urmă cu două săptămâni.

In ultimii doi ani, Robert a avut foarte multe aparitii pe traseul din Albion. Anul trecut, in aceeasi serie GP3, in prima cursa, pilotul roman a plecat de pe locul al 16-lea si a incheiat pe 12. In cursa a doua, pe ploaie, Robert a luat startul de pe pozitia a 15 a grilei, in urma unei retrogradari de 3 pozitii primita pentru ca a trecut linia de sosire de doua ori in cursa principala. La start, Robert nu a castigat nimic, insa imediat a inceput forcingul. In 2 tururi a intrat in top 10, dupa inca un tur era pe 5, iar la mijlocul intrecerii era deja pe pozitia a 2-a. Din pacate, pe final trasa ideala s-a uscat, iar Robert, plecat cu gume de ploaie, a inceput sa piarda si a terminat pe 5, pozitie sinonima cu 6 puncte in clasamentul general.

Anul acesta, in Seria Mondiala Auto GP, el s-a pozitionat in prima faza pe locul 10. In mansa a doua a abandonat, dupa un incident cu Vittorio Ghirelli.

„Circuitul de la Silverstone este unul foarte spectaculos si rapid. Din pacate, pista a ramas denivelata dupa modificarile efectuate in urma cu doi ani. Cred ca voi avea probleme in special pe primul sector, cel nou, tehnic. Pe urmatoarele doua sectoare, foarte rapide, am mers de fiecare data foarte bine. Din nou sesiunea de antrenamente va fi foarte importanta pentru reglarea suspensiilor in functie de aceste denivelari”, a declarat Robert Visoiu.

Dupa doua etape in seria GP3, Robert se afla pe locul 7 in clasamentul general, cu 21 de puncte. Tanarul bucurestean a punctat pana acum in 3 din cele 4 curse desfasurata in 2013. Prima cursa de la Silverstone se va desfasura sambata, de la ora 18.20. Cea de a doua, duminica, de la ora 10.25. Ambele vor putea fi urmarite in direct pe Digi Sport.

Adaugati comentariu