Robert Vișoiu se pregătește pentru Monza

Robert Vișoiu va concura în acest week-end în penultima etapă din seria GP3, care se va desfașură pe circuitul italian de la Monza.

Traseul aflat in imediata apropiere a orasului Milano este unul pe care, in urma cu doi ani, Robert a reusit in Formula Abarth o prima clasare pe podium. In 2012, in prima cursa din seria GP3, Robert Visoiu a plecat al 11-lea de pe grila. Dupa doua tururi a intrat in zona punctelor, pe locul 10. La scurt timp insa a fost implicat intr-un incident si a cazut pe 16. Pe final de mansa a mai castigat doar doua pozitii si a fost clasat al 14-lea.

In mai putin de 24 de ore situatia s-a schimbat. In cursa a doua, romanul a plecat de pe locul 14 al grilei. Robert a trecut linia de sosire al 8-lea, dar a mai castigat o pozitie dupa descalificarea finlandezului Aaro Vainio.

Anul acesta, in prima etapa din seria mondiala AutoGP, Robert a demonstrat din nou ca Monza este un circuit care ii place. In turul cu numarul 4, Robert a depasit doi adversari, moment in care a urcat pe podiumul virtual. Dupa oprirea obligatorie la boxe, tanarul de 17 ani a pierdut un loc. Robert a terminat pe locul 4, la 5 zecimi de secunda in fata fostului pilot de Formula 1 Narain Karthikeyan. Dupa cursa a venit vestea buna pentru Robert: Vittorio Ghirelli, initial clasat al treilea, a fost penalizat pentru ca a taiat prima sicana si astfel Robert a avansat pe podium.

In cursa a doua, pe o ploaie torentiala, romanul a avut un start dificil si a ajuns din nou pe locul 6. Dupa intrarea la boxe, efectuata devreme, Robert s-a trezit blocat in spatele lui Antonio Spavone si a pierdut aproximativ 20 de secunde. In aceste conditii, pilotul Ghinzani nu a putut urca mai sus de pozitia a 6-a.

„Nu pot spune ca am vreun avantaj la Monza. Exact ca la Spa, pot spune ca este o diferenta foarte mare intre monopostul de anul trecut si cel de anul acesta. Sincer, sper ca vremea sa fie mult mai buna la Monza decat in urma cu doua saptamani, in Belgia. Am nevoie de cat mai multe minute pe pista in sesiunile de antrenamente si calificare pentru a gasi o setare cat mai buna”, a declarat Robert Visoiu.

Cele doua curse de la Monza, din seria GP3, vor putea fi urmarite, sambata, de la 18.20 pe Digi Sport 2, iar duminica pe Digi Sport 1, de la ora 10.25.

Adaugati comentariu