Robert Visoiu, week-end dificil în Germania

Robert Vișoiu nu a punctat în week-endul german de la Nurburgring, din seria GP3. Românul a încheiat antrenamentul oficial în partea a doua a clasamentului. Pilotul MW Arden, învingător la Valencia în cursa a doua, a fost al 18-lea, la aproape 2 secunde în spatele lui Alexander Sims.

In calificari, tanarul de 17 ani a folosit gume proaspete, iar diferentele au fost evidente. Robert s-a calificat al 11-lea. Bucuresteanul nu a pierdut, dar nici nu a castigat pozitii in prima cursa de la Nurburgring. Plecat de pe locul al 11-lea al grilei, Robert a incheiat tot pe 11. Toti pilotii au abordat o politica de conservare. Asta din cauza noilor pneuri Pirelli, care se distrug foarte repede. Visoiu nu a riscat si nu a facut greseli.

„Echipa a lucrat pentru a obtine o aderenta mai buna pe puntea fata. Mecanici s-au concentrat pe distributia maselor si vor sa faca pneurile sa lucreze. Din pacate, noile pneuri Pirelli se uzeaza fara a intra in temperatura optima de lucru”, a declarat Robert Visoiu inaintea cursei de duminica.

Robert Visoiu a incheiat pe locul 23 cea de a doua mansa. Aflat tot pe locul al 11-lea al grilei, Robert a anticipat startul, dupa care a ramas blocat si a cazut pe ultima pozitie. Robert a intrat la boxe, a schimbat pneurile, iar pe final a reusit un ritm de cursa foarte bun. Robert Visoiu a incheiat pe locul 23 si a plecat de la Nurburgring fara puncte.

„Am ramas blocat pe grila si asta pentru ca nu am fost multumit de setarea ambreiajului. Dupa ce am pus gume noi ceva s-a schimbat. Am fortat pentru a-mi demonstra ca puteam face mult mai mult aici. Dupa aceasta prima aparitie pe circuitul de la Nurburgring pot spune ca sunt multumit de munca pe care am depus-o impreuna cu echipa, dar din pacate nu am reusit sa punctez”, a declarat Robert la final week-endului german. Robert Visoiu a cazut pe locul 13 in clasamentul general.

Urmatoarea etapa se va desfasura peste trei saptamani, pe Hungaroring.

Adaugati comentariu