Robot revoluționar la granițele Israelului

Robot granitele Israelului autoexpert.ro

Armata israeliană a făcut o demonstrație cu noul robot. Acesta va păzi granițele Israelului și se va numi Jaguar.

Ce este Jaguar? Conform comunicatului oficial emis de armată, este unul dintre primii roboți din lume capabili să înlocuiască soldații de la granițele Israelului. Actualmente, el își câștigă pâinea la granița de sud a statului, unde Israelul se învecinează cu Gaza.

Jaguar este soldatul ideal. În esență, este copia miniaturizată a unui Transportor Amfibiu Blindat și este echipat cu o armă cu diametrul țevii de 7,62 mm. Aceasta este operațională atât în repaus, cât și în mișcare. O ajută camerele de înaltă rezoluție și puternicele lumini LED.

Rulare autonomă la granițele Israelului

Mașinăria este telecomandată, dar are integrat sistem de rulare semi-autonomă. Astfel, se poate deplasa singură la o destinație prestabilită. Știe să evite orice obstacol, ocolindu-l sau, dacă este suficient de mic, sărindu-l. Iar dacă ajunge în mâinile inamicilor, se autodistruge.

”Echipat cu zeci de senzori, cu un sistem automat de ghidare, capacități avansate de foc, acest robot face din armata de frontieră o entitate mult mai capabilă”, spune comunicatul.

Robot granitele Israelului autoexpert.ro

Vehiculul poate fi folosit și în misiuni de recunoaștere, unde se folosește de artileria de senzori pentru a creiona o imagine a situației din teren. Astfel, cadrele armate pot lua decizii în consecință. De asemenea, folosindu-l, statul evreu poate reduce semnificativ numărul de soldați pierduți în misiuni.

”Știe chiar și când să se întoarcă la bază și să se încarce singur – aproape ca un iRobot. Nu există o onoare mai mare pentru el, decât să apere statul nostru”, spune Lt. Col. Nathan Kuperstein.

La drept vorbind, chiar și aspiratorul meu știe să evite obstacolele și să ruleze autonom. Știe chiar să cartografieze o zonă și s-o străbată fără să treacă de două ori prin același loc. Fără senzori scumpi sau camere video. Iar dacă-i pun o un crăcan cu invizoace și-i indic drept zonă de patrulare granița holului cu palierul, niciun vecin-dușman nu-mi va mai face probleme! Deci realizarea Israelului… pe bune?!?

via autocentre

 

Adaugati comentariu