Robotul de încărcare a bateriei vehiculului electric

Ziggy robotul de încărcare a bateriei autoexpert.ro

Ai ajuns la stația de încărcare, iar locul este ocupat de o mașină cu motor termic? Atunci, iată soluția: robotul de încărcare a bateriei EV-urilor!

Îl cheamă Ziggy și vine după tine ca să încarce bateria mașinii tale electrice. Va fi produs de compania EV Safe Charge și, în esență, va elimina problema lipsei de locuri la punctele de încărcare.

Când nu este în uz, Ziggy stă retras la priză, pentru a-și încărca acumulatorul. Pentru a-l chema, e suficient să-ți instalezi o aplicație, fie pe smartphone, fie pe sistemul multimedia al mașinii. Astfel, robotul de încărcare va repera un loc disponibil în parcare și se va deplasa autonom până la el, prin parcare. Apoi, se va așeza pe el, ”rezervându-l”. Va trimite coordonatele pe ecranul mașinii, urmând ca șoferul să se ducă direct la țintă. După ce încarcă acumulatorul EV-ului, se va întoarce singur la priză și se va reîncărca.

Robotul de încărcare face reclamă

Cele două ecrane mari de pe Ziggy sunt utilizate pentru a afișa spoturi publicitare. Astfel, oferă venituri suplimentare companiilor care îl închiriază.

Ziggy robotul de încărcare a bateriei autoexpert.ro

Robotul Ziggy va intra în producție în 2023. Compania a anunțat deja parcările în care va activa acesta, pentru început. Toate vor fi, în primă fază, în Statele Unite. Companiile pot aplica pentru închirierea unui astfel de roboțel, dar, cel puțin deocamdată, nu îl pot cumpăra.

via evsafecharge

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Car Of The Year 2024 - COTY

Car Of The Year 2024: Iată finalistele

Juriul competiței anuale internaționale Car Of The Year a anunțat finalistele ediției care va premia cea mai bună mașină a anului 2024.

Scroll to Top