Rolls-Royce Black Badge Wraith Black Arrow: ediție limitată la 12 exemplare

Rolls-Royce Black Badge Wraith Black Arrow

Rolls-Royce își ia adio de la motorul V12 cu o ediție limitată a coupe-ului Wraith ce va fi produsă în doar 12 exemplare: Wraith Black Arrow.

Marca de lux din Marea Britanie a prezentat o ediție limitată a coupe-ului Wraith. Personalizată de divizia Black Badge, noul model poartă numele Wraith Black Arrow și va fi asamblat în doar 12 exemplare. Este ultimul model coupe ce va utiliza propulsorul Rolls-Royce cu 12 cilindri în V.

Rolls-Royce Black Badge Wraith Black Arrow

Rolls-Royce Black Badge Wraith Black Arrow

Detaliile și denumirea modelului au fost inspirate de recordul de viteză stabilit în 1938 de George Eyston la Bonneville în Statele Unite ale Americii. Acesta a rulat cu 575 km/h la volanul lui Thunderbolt, un vehicul de 7 tone echipat cu opt roți și două motoare V12 Rolls-Royce.

La fel ca vehiculul care stabilea recordul de viteză în 1938, ediția specială Wraith Black Arrow folosește accente în nuanța Bright Yellow. De asemenea, Rolls-Royce introduce Gradient Paint, un nou mod în care caroseria este vopsită în două nuanțe: Celebration Silver și Black Diamond.

Rolls-Royce Black Badge Wraith Black Arrow

La interior, ediția specială Wraith Black Arrow a primit o serie de elemente speciale. Inserțiile de culoare galbenă sunt prezente pe volan, scaunele față și o parte a planșei de bord. În fața pasagerului din față, pe bord a fost gravată schița unui propulsor V12.

Pentru plafonul interior Starlight, Rolls-Royce a folosit 2117 stele din fibră optică aranjate manual pentru a reda poziția stelelor din Calea Lactee din noaptea de 16 septembrie 1938, data când George Eyston stabilea recordul de viteză.

Rolls-Royce Black Badge Wraith Black Arrow

Rolls-Royce nu a comunicat date tehnice pentru ediția specială Black Arrow, dar aceasta folosește, cel mai probabil, același motor V12 twin-turbo de 632 CP utilizat și de modelul Wraith Black Badge.

Rolls-Royce Black Badge Wraith Black Arrow

Toate cele 12 exemplare ale modelului Rolls-Royce Black Badge Wraith Black Arrow au fost deja rezervate.

Via Rolls-Royce

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top