Rolls-Royce Cullinan își face de cap în deșert înainte de a fi prezentat oficial

Rolls-Royce Cullinan

Rolls-Royce Cullinan este tot mai aproape de debut. Constructorul vrea să demonstreze că nu va fi doar un SUV ultra-luxos, ci și unul super capabil. Astfel că britanicii au trimis un prototip în Emiratele Arabe Unite pentru o tură printre dunele de nisip.

În imaginile făcute publice de Rolls-Royce Motors, Cullinan părăsește Dubaiul pentru a se îndrepta spre deșert. Creația echipei de la Goodwood lasă apoi în urmă asfaltul și se aventurează printre dunele de nisip. Totul se întâmplă sub stricta supraveghere a expertului în climă de la Rolls-Royce, Mashal Shaien, și a echipei de la National Geographic, care urmărește testele pas cu pas, pentru a realiza un documentar.

Rolls-Royce Cullinan va fi prezentat oficial anul acesta, dar între timp, compania va mai face publice filmări cu viitorul SUV, primul din istoria constructorului britanic. După temperaturile de 40 de grade Celsius de la Dubai, Cullinan se va îndrepta spre nordul Europei, pentru a se supune testelor la temperaturi sub zero grade. Prototipul va traversa apoi Atlanticul, pentru o escapadă în Statele Unite.

Atunci când va ajunge pe piață, Rolls-Royce Cullinan, cu design-ul inspirat de limuzina Phatom, va avea de înfruntat un rival de seamă, Bentley Bentayga. Și are toate atuurile să țină ritmul, pentru că Rolls-Royce trece în contul viitorului său SUV una dintre cele mai luxoase cabine din industrie.

Sub capota lui Cullinan, se află motorul V12 twin-turbo de 6.75 de litri, care se regăsește și la Phantom, și care este capabil să dezvolte 560 CP și 900 Nm, în tandem cu o cutie automată cu opt rapoarte.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top