Rolls-Royce Dawn este numele viitorului Wraith Cabriolet

Rolls-Royce Dawn este numele viitorului cabriolet al brandului de super-lux britanic. Titulatura noului model a fost confirmată în cadrul unei prezentări private pentru dealeri, găzduită de însorita Californie.

Derivat din coupe-ul Wraith, noul Rolls-Royce Dawn este, în esenţă, alter-ego-ul decapotabil al limuzinei Ghost. În locul plafonului fix al coupe-ului va fi montat un pavilion textil escamotabil, soluţie preferată de inginerii Rolls-Royce din considerente de spaţiu. Potrivit tradiţiei, noul cabriolet va oferi patru locuri somptuoase, cele din spate urmând să ofere confortul regăsit doar la bordul unei limuzine.

Din punct de vedere tehnic, nu avem parte de surprize. Dawn va fi doar un Wraith uşor modificat, singurele modificări substanţiale vizând ranforsările suplimentare ale caroseriei, menite să menţină rigiditatea torsională la cote demne de blazonul mărcii.

Marele V12 bi-turbo de 6,6 litri şi 632 CP va fi şi el identic cu cel prezent sub capota fratelui cu plafon fix. Totuşi, masa totală a versiunii cabrio va fi, inevitabil, mai generoasă, în ton cu caracterul ceva mai boem al noii decapotabile Rolls-Royce.

Numele Dawn a luat naştere în 1949, odată cu unul dintre cele mai rare şi mai frumoase modele drophead produse de Rolls-Royce, Silver Dawn. Cabrioletul britanic a fost produs în numai 28 de exemplare.

Noul Rolls-Royce Dawn va vedea lumina zilei anul viitor. Deşi nu există o confirmare oficială, debutul său va avea loc, cel mai probabil, în toamnă, la Salonul Auto de la Frankfurt.

Adaugati comentariu