Rolls-Royce Phantom iese din producţie după 13 ani

Rolls-Royce Phantom ne spune la revedere după o carieră de 13 ani. Pentru a marca ieşirea din producţie a navei amiral, britanicii lansează ediţia finală Zenith, limitată la 50 exemplare.

Intenţiile Rolls-Royce de a lansa o nouă generaţie Phantom, a opta din istoria modelului, nu mai sunt demult un secret, noua limuzină urmând să debuteze anul viitor, alături de o nouă platformă din aluminiu şi o nouă motorizare V12, derivată din cea a actualului Ghost.

Până atunci, actualul Phantom se retrage în plină glorie cu o ediţie limitată, aşteptată să debuteze la Salonul de la Geneva. Ultimul Phantom VII va ieşi de pe liniile de asamblare din Goodwood în noiembrie.

Revenind la seria limitată Zenith, Rolls-Royce spune că viitorii clienţi vor beneficia de câteva surprize menite să le ofere expresia absolută a luxului. Printre acestea, broderii realizate cu laser pe cotiera centrală, ilustrând locaţiile originale de lansare ale conceptelor 100EX şi 101EX, Villa D’Este, respectiv Geneva, sau un manual special al maşinii, personalizat pentru fiecare exemplar.

Ediţia Zenith va fi disponibilă doar pentru versiunile de caroserie coupe şi cabrio, Coupe şi Drophead Coupe, mai multe detalii urmând să fie dezvăluite la Salonul de la Geneva.

Adaugati comentariu