Rolls-Royce Spectre: teste la temperaturi scăzute pentru modelul electric

Rolls-Royce pregătește lansarea primului său model complet electric numit Spectre. Prototipul acestui model a fost supus testelor la temperaturi joase în nordul Suediei.

Britanicii au anunțat modelul spectre încă de anul trecut, când au publicat primele imagini cu modelul camuflat. Modelul electric de lux va fi lansat oficial anul viitor.

Rolls-Royce Spectre – coupe electric

Până atunci, Rolls-Royce a dus modelul prototip la 55 kilometri distanță de Cercul Arctic pentru a testa modelul de lux în condiții de temperaturi scăzute. Spectre a avut de înfruntat temperaturi de -40 grade Celsius în Arjeplog, Suedia.

Cu o caroserie coupe, ce amintește de modelul Wraith, noul Rolls electric este considerat un urmaș al modelului Phantom Coupe, lucru accentuat de blocurile optice separate. Din comunicatul Rolls-Royce mai aflăm că bateria folosită de noul model electric are 700 kilograme, iar jantele folosite în timpul testelor au diametrul de 23 inchi.

De asemenea, noul model Rolls-Royce Spectre ar urma să aibă un coeficient aerodinamic de 0,26 Cx. pentru a obține această cifră, designerii mărcii au modificat chiar și celebra statuetă Spirit of Ecstasy pentru a contribui la o aerodinamică mai bună.

După ce va completa testele la temperaturi scăzute, Spectre va continua testarea globală. Modelul electric mai are de parcus aproape două milioane de kilometri înainte de lansarea oficială programată pentru finalul anul viitor.

Via Rolls-Royce

Comentăm?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top