Compania unui român dezvoltă un hypercar de 1000 CP

Hypercar ByKolles autoexpert.ro

ByKolles, compania românului Colin Kolles, testează un hypercar de 1000 CP. Acesta este dezvoltat pentru competițiile de anduranță, dar va avea și o versiune omologată pentru circulația publică.

Cei care se uită la cursele de anduranță sunt familiarizați cu echipa ByKolles. Având în spate mai bine de două decenii de istorie, aceasta a fost fondată de perechea tată-fiu Romulus și Colin Kolles. Între timp, în perioada 2005-2009, Colin a ocupat postul de director al echipei de Formula 1 Jordan Grand Prix Formula 1. Apoi, a revenit în echipa ByKolles.

Hypercar ByKolles autoexpert.ro

Are 10 participări la cursa de 24 h de la Le Mans și o mulțime în campionatele de anduranță. Iar acum, se pregătește să iasă în trafic cu un hypercar. Numele său – Vanwall Vandervell 1000. Partea frumoasă e că, pentru a participa la categoria Hypercar (sub-categoria LMH), nu mai e musai să omologhezi mașina pentru șosea. Dar ByKolles își dorește asta oricum.

Hypercar pentru circulația publică

Echipa germano-română a prezentat pe rețelele de socializare prototipul aflat în teste. Arată aproape la fel ca omologul său de curse, cu unele diferențe. De exemplu, masivul eleron a fost eliminat, iar spoilerul din zona frontală este mai fin desenat. În locul splitterului din față a fost montată plăcuța de înmatriculare. Sigur, e doar o versiune intermediară de dezvoltare. Ne putem aștepta ca, în final, eleronul să revină într-o formă mai puțin agresivă.

De propulsarea mașinii se va ocupa un sistem hibrid capabil să dezvolte spre 1000 CP, în timp ce greutatea va fi de aproximativ o tonă. Deci ne așteptăm la o greutate specifică de 1kg/CP, care va face posibilă accelerarea 0-100 km/h în mai puțin de 3 secunde. Dincolo de motorul electric, utilizarea biocombustibilului, cu care viitorul hypercar de stradă va fi compatibil, promite reducerea puternică a amprentei de carbon.

Hypercar ByKolles autoexpert.ro

Încă nu se cunosc detalii oficiale legate de accelerații sau viteza maximă. Nu se știe nici când va apărea pe piață. Dar ne așteptăm ca prototipul de competiții să participe la 24h LM în 2023.

sursa: ByKolles

Adaugati comentariu