Români acuzați că vindeau mașini închiriate din Germania și Spania

mașini închiriate furate

Doi români sunt suspectați că au format și coordonat un grup infracțional specializat în înșelarea firmelor de închirieri mașini din Germania și Spania și a celor interesați să cumpere vehicule. Suspecții, informează Digi24, închiriau mașini fabricate în perioada 2013-2015 pe care le vindeau în România.

Procurorii au aflat că fiecare membru al grupării infracționale avea câte un rol bine determinat: de finanțator, recrutor, respectiv transportator. Aceștia operau prin identificarea unor societăți de tip rent-a-car și prin inducerea în eroare a acestora pentru a intra în posesia unor vehicule de lux. Apoi, folosind rute pre-stabilite, aceștia aduceau mașinile pe teritoriul României, unde le vindeau în mod fraudulos. Vehiculele erau depozitate în locuri greu de identificat, cu acces limitat. Bunurile erau vândute contra unor sume cu aproximativ 25% sub valoarea de piață. Cumpărătorii – susțin anchetatorii – cunoșteau proveniența mașinilor.

Românii afaceriști se ocupau și cu achiziționarea și repararea unor vehicule care suferiseră daune majore și cu vânzarea acestora la valoarea reală de piață, cumpărătorii crezând că mașinile pe care le achiziționau nu fuseseră implicate în accidente.

Potrivit procurorilor, românii au prejudiciat societăți de pe teritoriul Germaniei cu 148.000 de euro și 206.000 de euro celor din Spania. Dosarul a fost trimis spre soluționare Tribunalului Ilfov.

Adaugati comentariu