România: 1,5 milioane mașini nu au asigurare RCA

O statistică alarmantă, comunicată de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), arată că peste un milion și jumătate de mașini din România circulă pe drumurile publice fără asigurare RCA valabilă.

Astfel, la finele primului trimestru, numărul vehiculelor înmatriculate din țara noastră depășea cifra de 6,6 milioane, în timp ce totalul polițelor de asigurare obligatorie active se situa mult sub pragul de 5,2 milioane.

Peste 21% dintre șoferi circulă, așadar, ilegal pe străzile din România, contribuind la scăderea gradului de siguranță în trafic. Victimele unui posibil accident urmau să devină și păgubiți, nefiind îndreptățite să primească niciun fel de despăgubiri de la firmele de asigurări.

Mult mai îngrjorător, însă, este un studiu al Consiliului Concurenței referitor la numărul polițelor RCA valabile la nivelul vehiculelor de mare tonaj din țara noastră. Acesta relevă că unul din două camioane înmatriculate în România nu deținea asigurare, cel mai redus nivel din întreaga Uniune Europeană.

Adaugati comentariu